Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμμαχία γιγάντων στο μέτωπο της αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συμμαχία γιγάντων στο μέτωπο της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Συμμαχία γιγάντων στο μέτωπο της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η αυτόνομη οδήγηση είναι το (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον στους τέσσερις τροχούς και αυτό το γνωρίζουν καλά όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι εταιρείες τεχνολογίας που έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι ανάπτυξης σχετικών τεχνολογιών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Σε αυτή λοιπόν τη μάχη, σε αυτό τον τεχνολογικό αγώνα δρόμου, συναντάμε πλέον μία αρκετά ενδιαφέρουσα συμμαχία. Πλέον η Nvidia και η Bosch έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια ανάπτυξης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για οχήματα μαζικής παραγωγής!

Η Bosch δραστηριοποιείται σε κάθε λογής τεχνολογικό στίβο και στη συγκεκριμένη περίπτωση εξελίσσει ένα όχημα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Drive PX της Nvidia αλλά και το Xavier, τον πρώτο επεξεργαστή μονού chip που μπορεί να πετύχει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικές των στόχων αυτής της συνεργασίας οι δηλώσεις του ιδρυτή της Nvidia, Jean-Hsun Huang: «Τα αυτόνομα οχήματα αποτελούν μία πρόκληση που επιτέλους μπορεί να επιτευχθεί χάρη στις πρόσφατες κατακτήσεις μας στον τομέα της τεχνικής νοημοσύνης. Μαζί με τη Bosch θα κάνουμε πραγματικότητα ένα μέλλον όπου τα αυτόνομα οχήματα θα κάνουν τις μετακινήσεις ασφαλείς και προσιτές σε όλους».

Εσείς τι λέτε; Πόσο κοντά είναι τελικά το… αύριο;

NVIDIA-Bosch-a640Βοσψη