Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σημαντικά βραβεία για την Audi στο τέλος του 2017

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σημαντικά βραβεία για την Audi στο τέλος του 2017

ΝΕΑ

Σημαντικά βραβεία για την Audi στο τέλος του 2017

ΝΕΑ

Το 2017 ολοκληρώνεται για την Audi με τρία πολύ σημαντικά βραβεία. Η είδηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς και οι τρεις διακρίσεις προέρχονται από καταξιωμένα και μεγάλης κυκλοφορίας διεθνή Μέσα και επιβραβεύουν τη μάρκα σε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία του DNA της: Την κορυφαία τεχνολογία και τον premium χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το διεθνούς κύρους Business Insider, επέλεξε το Audi MMI και το Virtual Cockpit της γερμανικής μάρκας ως «Infotainment System of the Year 2017», δηλαδή κορυφαίο Σύστημα Ψυχαγωγίας/Ενημέρωσης για τη χρονιά που κλείνει. Πρόκειται για το συνδυασμό του συστήματος ΜΜΙ που έχει η Audi στην κεντρική κονσόλα των μοντέλων της και του ψηφιακού πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό.

Το σύστημα Audi MMI εντυπωσιάζει με μια ποικιλία λειτουργιών ήχου, ακριβή πλοήγηση μέσω των Χαρτών Google, ενσωμάτωση Bluetooth, σύνδεση 4G LTE Audi Connect και πληθώρα εφαρμογών. Διαθέτει state-of-the-art φωνητικό έλεγχο, με διαισθητική και ασφαλή λειτουργία κατά την οδήγηση. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του ελέγχονται με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, παράλληλα με τις προβολές στην ψηφιακή οθόνη – πίνακα οργάνων εμπρός από τον οδηγό. Σε μία πανδαισία χρωμάτων και υψηλής ανάλυσης, τα αναλογικά όργανα μετατρέπονται σε ψηφιακές απεικονίσεις ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του χρήστη, με δυνατότητα ρύθμισης ακόμα και εν κινήσει. Διατίθεται επιλογή ανάμεσα στην παραδοσιακή ή την οθόνη ψυχαγωγίας, με τους χάρτες πλοήγησης ή τις τηλεφωνικές, ραδιοφωνικές και ηχητικές λίστες να κυριαρχούν στη δεύτερη περίπτωση, σε ένα μεγάλο παράθυρο μεταξύ ταχυμέτρου και στροφομέτρου. Το τελευταίο, καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στο κέντρο του ψηφιακού πίνακα στα μοντέλα S, με τo sport χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο βραβείο για την Audi ήρθε από τους αναγνώστες των περιοδικών “Auto Motor und Sport” και Chip. Τα μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικά περιοδικά αυτοκινήτου και τεχνολογίας, αντίστοιχα, επέλεξαν το Audi ΑΙ για το βραβείο τεχνολογίας. Το πολυτελές, μεγάλο σεντάν της Audi, στην τέταρτη πλέον γενιά του, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 (Level 3), το οποίο σημαίνει αυτοματοποιημένη οδήγηση υπό συνθήκες και, κατά περίσταση, έλεγχος της όλης διαδικασίας οδήγησης από το αυτοκίνητο. Ενώ το ΑΙ εκκινεί, επιταχύνει, στρίβει και φρενάρει το όχημα, ο οδηγός είναι σε θέση – ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία – για παράδειγμα να παρακολουθεί μία ταινία στη 10,1″ οθόνη στην κεντρική κονσόλα, να απαντά σε e-mails, να γράφει μηνύματα στο κινητό του, να κανονίζει τα ραντεβού του κλπ. Στην ίδια ψηφοφορία, η Audi βραβεύθηκε και για το ισχύος 705 Watts ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με τα 14 μεγάφωνα και την ακουστική προσαρμογή στον θόρυβο του περιβάλλοντος.

Τέλος, η γερμανική έκδοση του έγκριτου περιοδικού ROBB REPORT, θέσπισε ένα νέο βραβείο για το καλύτερο πολυτελές αυτοκίνητο της χρονιάς. Το πρώτο “LUXURY AWARD 2018”, όπως ονομάζεται το νέο βραβείο, απονεμήθηκε στο Audi A8 ως το «καλύτερο sedan παραγωγής». Στην αιτιολόγηση του βραβείου, η ανεξάρτητη, διεθνής κριτική επιτροπή στάθηκε στο συνδυασμό των υλικών, το design και τις καινοτόμες λύσεις του Α8, με ιδιαίτερη επισήμανση στην κορυφαία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης του Α8, σχολιάζοντας σχετικά: «Σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου ο χρόνος γίνεται ολοένα και περισσότερο πολυτέλεια, η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να προσφέρει τη λύση και το Audi A8 δείχνει το δρόμο».