Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συλλάβαμε στο δρόμο την επερχόμενη BMW X2

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συλλάβαμε στο δρόμο την επερχόμενη BMW X2

ΝΕΑ

Συλλάβαμε στο δρόμο την επερχόμενη BMW X2

ΝΕΑ

Η BMW X2 κινείται πλησιέστερα στην παραγωγή, τώρα έχουμε ακόμη περισσότερα κατασκοπευτικά στοιχεία. Αλλά μην ανησυχείτε ιδιαίτερα αυτή τη φορά, γιατί έχουμε μερικές καινοτομίες για εσάς: Όπως είναι για παράδειγμα, το εσωτερικό αυτούσιο, αλλά και τις πρόσθιες εισαγωγές αέρα στο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όπως αναμενόταν, η καμπίνα του X2 κλέβει πράγματα από τη σειρά 2 Active Tourer αλλά και τη X1. Δεν είμαστε οπαδοί της χαμηλής κεντρικής κονσόλας, η οποία κραυγάζει “οικογενειακό hatchback”, ενώ ο αυτόματος μοχλός αλλαγής ταχυτήτων είναι ακόμα μια υπενθύμιση ότι η X2 δεν χρησιμοποιεί αυτό το φανταστικό κιβώτιο ταχυτήτων ZF 8 σχέσεων.

Ναι, είναι 8ταχύτητη (εκτός εάν κάποια μοντέλα βάσης έρχονται με 6 σχέσεις). Αλλά αυτή είναι μια πλατφόρμα με κίνηση προς τα εμπρός, και το κιβώτιο ταχυτήτων αντανακλά σε αυτό. Κατά τα άλλα, βλέπουμε ότι έχει το ψηφιακό σύμπλεγμα οργάνων, το γνωστό MMI όπως επίσης και μια οθόνη που είναι περίπου διπλάσια από εκείνη της X1.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το μπροστινό εξωτερικό styling, δεν μοιάζει με αυτό που είδαμε στις εικόνες των ανεξάρτητων σχεδιαστών. Αλλά αυτό ίσως ήταν το κανονικό μοντέλο, και αυτό είναι ίσως το M Sport. Όχι, όχι το M Performance, αφού έχει κανονικά φρένα. Εάν αισθανθήκατε λυπημένος όταν είδατε το MINI Paceman, αντίθετα, η X2 είναι το καλύτερο πράγμα σχεδιαστικά στη γκάμα. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα του MINI και έρχεται με κινητήρες που δανείζεται από τα Cooper και Cooper S. Η σειρά θα κορυφωθεί με το 25i που θα διαθέτει τους 231 PS όπως τα μοντέλα JCW, αλλά μια έκδοση M35i αναμένεται να φτάσει με πάνω από 300 PS από ένα αναθεωρημένο 2λιτρο σύνολο με ένα μεγάλο turbo. Είναι η πρώτη από πιθανώς πολλές απαντήσεις της BMW στα Audi S3 και Golf R.

BMW-X2-spy-inter-tsiro-640BMW-X2-spy-tsiro-640