Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Sergio Marchionne: Το diesel δεν θα ανακάμψει ποτέ

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Sergio Marchionne: Το diesel δεν θα ανακάμψει ποτέ

ΝΕΑ

Sergio Marchionne: Το diesel δεν θα ανακάμψει ποτέ

ΝΕΑ

Τη βεβαιότητά του για το ότι οι πωλήσεις του diesel δεν θα ανακάμψουν ποτέ ξανά, ακόμη και όταν οι νέες τεχνικές λύσεις που θα εφαρμοστούν το φέρουν ίσως και σε πιο «καθαρά» επίπεδα σε σχέση με τις εναλλακτικές μορφές κίνησης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Fiat-Chrysler (FCA), Sergio Marchione. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας του Ιταλο-Αμερικάνικου Ομίλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απεμπλοκή από το diesel συμβαίνει. Μετά το dieselgate, οι πωλήσεις του πετρελαίου κάθε μήνα μειώνονται. Δεν υπάρχει λόγος να το αρνούμαστε και είναι σίγουρο ότι το κόστος που απαιτείται για να μειωθούν οι ρύποι στα diesel αυτοκίνητα, θα τα καταστήσει σταδιακά ασύμφορα».

Και συνεχίζοντας, ο κ. Marchionne δήλωσε: «Πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το diesel. Όποιες αντιρρήσεις και εάν υπάρχουν, οι αγορές (ο κόσμος) έχουν στραφεί εναντίον του diesel και σχεδόν το έχουν «σκοτώσει». Δεν είναι σίγουρος εάν εμείς ως FCA ή ως αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα, μπορούμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα».

Marchionne end diesel 640

Advertisement
Advertisement

Οι δηλώσεις του Marchionne έρχεται λίγο διάστημα πριν η FCA ανακοινώσει το νέο της 5ετές πλάνο ανάπτυξης (την 1η Ιουνίου). Και ήδη ο Πρόεδρος του Ομίλου έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2022 δεν θα υπάρχει diesel επιλογή στα μοντέλα των Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Maserati, αφού στόχος του είναι να γίνουν επενδύσεις σε νέες ηλεκτρικές τεχνολογίες κίνησης, που θα πετύχουν καλύτερα «οικολογικά» αποτελέσματα από ό,τι μια νέα γενιά diesel κινητήρων.