Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT, η πρώτη μάρκα στο κόσμο με ενσωματωμένη μουσική εφαρμογή Shazam

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT, η πρώτη μάρκα στο κόσμο με ενσωματωμένη μουσική εφαρμογή Shazam

ΝΕΑ

SEAT, η πρώτη μάρκα στο κόσμο με ενσωματωμένη μουσική εφαρμογή Shazam

ΝΕΑ

Η SEAT πρόκειται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με ενσωματωμένη εφαρμογή Shazam, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες για να συνδεθούν μαγικά με τον κόσμο της μουσικής. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo στη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της έναρξης του Mobile World Congress. Η εφαρμογή Shazam στα μοντέλα SEAT θα τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο μέσω του SEAT Drive App για Android Auto.

Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στους πελάτες SEAT να αναγνωρίσουν εύκολα και με απόλυτα ασφαλές τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια , χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το SEAT Drive App. Η SEAT κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της, να προσφέρει στους οδηγούς εμπειρία απλή, εξατομικευμένη και κυρίως ασφαλή.

Advertisement
Advertisement

«Για όλους τους λάτρεις της μουσικής, η δυνατότητα ταυτοποίησης τραγουδιών θα βρίσκεται στα χέρια τους. Η ενσωμάτωσης της μουσικής εφαρμογής Shazam θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την πρόοδο προς τον στόχο μας να παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια στους πελάτες μας με μηδενικά οδικά ατυχήματα», δήλωσε ο Luca de Meo.

Στην παρουσίαση του πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή μας στο MWC όχι μόνο μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες μας, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε σημαντικές εταιρείες του χώρου ώστε να κάνουμε τα μελλοντικά σενάρια, πραγματικότητα».

Η μελλοντική κινητικότητα ήταν ένα ακόμη σημαντικό θέμα της ομιλίας του Luca de Meo, ο οποίος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να προβεί σε αποκλειστική ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία της XMOBA, μίας νέας εταιρείας που εντοπίζει, δοκιμάζει, εμπορεύεται και επενδύει σε επιχειρηματικά projects που συμβάλλουν στη προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τη μελλοντική κινητικότητα.

Advertisement

Η νέα αυτή οντότητα, θα εργαστεί ανεξάρτητα για να εντοπίσει νέες τάσεις και επιχειρηματικά μοντέλα και να εφαρμόσει πιλοτικά projects μέσω επενδύσεων ή ανάπτυξης πρωτοβουλιών που προσφέρουν λύσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις της κινητικότητας.

«Η δημιουργία της XMOBA πλαισιώνεται από την αναδιοργάνωση της SEAT ως μια επιχειρηματική συμμετοχή διαφορετικών εταιρειών. Η XMOBA συμμετέχει στη Metropolis: Lab Barcelona ή στη νέα σπορ μάρκα CUPRA. Με αυτές τις πρωτοβουλίες αναδημιουργούμε και ενισχύουμε το πνεύμα των startups στα πλαίσια μίας μεγάλης εταιρείας, όπως η SEAT», επεσήμανε ο deMeo.

Advertisement

SEAT_MWC 640a

5G, το κλειδί για το μέλλον του συνδεδεμένου αυτοκινήτου

Η SEAT ανακοίνωσε επίσης στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου την πρόθεση της να συμμετάσχει σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα που πρόκειται να αναλάβει η πόλη της Βαρκελώνης – να γίνει η πρωτεύουσα της τεχνολογίας 5G. To project αυτό, που υποστηρίζεται από την Καταλανική Κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Βαρκελώνης και το Mobile World Capital μεταξύ άλλων, στοχεύει να μετατρέψει την πόλη σε ευρωπαϊκό εργαστήριο 5G.

Advertisement

Σκοπός της συμμετοχής της μάρκας στο projec tαυτό είναι να συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G σε ένα πρωτότυπο συνδεδεμένο αυτοκίνητο το οποία θα δοκιμαστεί το επόμενο έτος στη Βαρκελώνη.

«Θέλουμε η Βαρκελώνη να είναι ο τόπος όπου αναπτύσσονται οι πρωτοβουλίες αυτές πριν από οπουδήποτε αλλού, καθώς πρόκειται για την 5η στην Ευρώπη και την 13η στο κόσμο, πιο καινοτόμο πόλη και η SEAT είναι εδώ για να προωθήσει αυτές τις πρωτοβουλίες. Επίσης, έχουμε ξεκινήσει να εφαρμόζουμε συμφωνίες συνεργασίας με τη Telefonica προκειμένου να διεξάγουμε έρευνες σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας 5G στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα», δήλωσε ο de Meo.