Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To SEAT Ateca Cupra σε δοκιμές στο Nurburgring

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To SEAT Ateca Cupra σε δοκιμές στο Nurburgring

ΝΕΑ

To SEAT Ateca Cupra σε δοκιμές στο Nurburgring

ΝΕΑ

H οικογένεια «Cupra» θα αποκτήσει ακόμη ένα μέλος μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της η ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Στα αρχές του επόμενου έτους η SEAT θα μας παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση του Ateca. Έτσι, μετά την FR version που είδαμε σχετικά πρόσφατα, θα ακολουθήσει σύντομα και η ισχυρότερη όλων με τον γνωστό κωδικό “Cupra”. Όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, η εταιρεία δοκιμάζει αυτήν την περίοδο το μοντέλο στην πίστα του Nurburgring, με σκοπό να τελειοποιήσει τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά του Ateca Cupra.

Mε βάση τις πληροφορίες που γνωρίζουμε το τετρακίνητο μοντέλο θα κινείται με τον 2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα του Leon Cupra και απόδοση στα 300 άλογα. Από πλευράς επιδόσεων αναμένουμε τελική ταχύτητα κοντά στα 250 km/h και επιτάχυνση 0-100 κοντά στα 6 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Αν και το εικονιζόμενο μοντέλο εξέλιξης παραπέμπει περισσότερο στην έκδοση FR, στο νέο Cupra περιμένουμε να υιοθετηθεί μια ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση, με μεγάλες ζάντες αλουμινίου, πολλά αεροδυναμική βοηθήματα και νέους προφυλακτήρες (οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης θα παραμείνουν στην έκδοση παραγωγής).