ΝΕΑ

Range Rover Velar: Ο αντίπαλος της BMW X6

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Range Rover Velar: Ο αντίπαλος της BMW X6

ΝΕΑ

Range Rover Velar: Ο αντίπαλος της BMW X6

ΝΕΑ

H βρετανική φίρμα ετοιμάζει ένα νέο μεγάλο SUV με κουπέ στοιχεία, με στόχο να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως οι  BMW X6 & Mercedes GLE Coupe.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

H γκάμα των SUV των Land Rover & Range Rover αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμη μέλος, καθώς οι Βρετανοί ετοιμάζουν την απάντησή τους στις BMW X6 & Mercedes GLE Coupe. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα ονομαστεί κατά πάσα πιθανότητα Velar και θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2017 (η εταιρεία διαψεύδει προς το παρόν τις φήμες περί εμφάνισής του στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης). Όπως μπορούμε να δούμε και από τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες που εξασφαλίσαμε, το νέο μοντέλο της Range Rover θα διατηρήσει τη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, με τη μάσκα να είναι πιο μακρόστενη σε σχέση με το Range Rover Sport. Παράλληλα, η έντονη κλίση της οροφής θα δημιουργήσει μια κουπέ αισθητική, ενώ το πίσω μέρος φέρει αρκετές ομοιότητες με το Evoque.

Advertisement
Advertisement

Στον τεχνικό τομέα τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα αλουμινίου που βρίσκουμε στην Jaguar F-Pace, ενώ στην γκάμα κινητήρων θα δούμε τη νέα γενιά μοτέρ της εταιρείας με τον κωδικό Ingenium. Τέλος, το Velar θα λανσαριστεί και σε μια ισχυρή έκδοση SVR, με 5λιτρο τούρμπο  V8 μοτέρ και απόδοση πάνω από 400 ίππους.