Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

RAESR Tachyon Speed: Σαν μαχητικό… (vid)

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RAESR Tachyon Speed: Σαν μαχητικό… (vid)

ΝΕΑ

RAESR Tachyon Speed: Σαν μαχητικό… (vid)

ΝΕΑ

Το Tachyon Speed, είναι ένα σωματίδιο που κινείται πάντα ταχύτερα από το φως, εδώ πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό hypercar το οποίο προετοιμάζεται από το καλοκαίρι του 2012. Εξελίσσεται από τη Rice Advanced Engineering Systems με έδρα τη Νότια Καλιφόρνια και θέλει να παίξει στο μεγάλο πρωτάθλημα με τη συσκευασία μιας παράλογης ποσότητας ενέργειας στο χαμηλό κέλυφος σώματος – μοιάζει περισσότερο με ένα μαχητικό αεριωθούμενο αεροπλάνο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Παρουσιάστηκε σε ένα video του E.ON “Freedom is Electric” για τη δημιουργία 10.000 σημείων φόρτισης μέχρι το 2020. Το Tachyon Speed ​​Electric φαίνεται ιδανικό για να γίνει το επόμενο Batmobile. Χρησιμοποιεί ένα τεράστιο θόλο που επιτρέπει την πρόσβαση μέσα στη σφιχτή καμπίνα που υιοθετεί μια διαδοχική διάταξη καθισμάτων. Οι τεχνικές προδιαγραφές απλώς εξέρχονται από αυτόν τον κόσμο, με τη RAESR να λέει ότι το hypercar χρησιμοποιεί έξι ηλεκτροκινητήρες άμεσης κίνησης που παράγουν συνδυασμένη ισχύ μεγαλύτερη από 1.250 ίππους και μια απίστευτη στιγμιαία ροπή 3.950 Nm. Το Tachyon Speed, το οποίο φέρει καρδιά με ίνες άνθρακα, ζυγίζει μόλις 1.338 kg και διαθέτει αεροδυναμικό αμάξωμα με συντελεστή οπισθέλκουσας 0.29.

Σε ό, τι αφορά τις επιδόσεις, αυτό είναι και το πνεύμα του οχήματος. Τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε μόλις 3 sec, ενώ τα 200 km/h απαιτούν μόλις 7 sec. Σταματά να επιταχύνει στα 386 km/h και για να το πετύχει με ακρίβεια επιστρατεύει μεγάλα κεραμικά φρένα. Στα 241 km/h, ο πύραυλος εδάφους  παράγει 400 kg συμπιεσμένης κάθετης δύναμης ή πάνω από 1.000 όταν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα το πίσω τμήμα. Για να επιτύχει αυτούς τους αριθμούς, χρησιμοποιεί ρυθμιζόμενα ενεργά πίσω πτερύγια και τέσσερα προσαρμοζόμενα εμπρόσθια φτερά. Υπάρχει επίσης ένας διαχωριστής μπροστά και ένας μεγάλος διαχύτης στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος της ημέρας, εξακολουθεί να είναι ένα EV, οπότε αυτό έχει ύψιστη σημασία. Η RAESR αναφέρει ότι το Tachyon Speed ​​μπορεί να καλύψει περισσότερα από 241 km μεταξύ των φορτίσεων σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται να μπει στην παραγωγή, πόσο μάλλον πόσο θα κοστίσει, αλλά θα παρακολουθούμε προσεκτικά αυτό το απόλυτο μηχάνημα, καθώς το σχέδιο φαίνεται φιλόδοξο.