Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

PSA-Opel: Γάμος και με τη βούλα!

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

PSA-Opel: Γάμος και με τη βούλα!

ΝΕΑ

PSA-Opel: Γάμος και με τη βούλα!

ΝΕΑ

Το γνωρίζαμε εδώ και πολύ καιρό απλώς αυτό που έλειπε ήταν το τυπικό σκέλος του κλεισίματος μιας ιστορικής συμφωνίας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επισημοποιήθηκε λοιπόν η εξαγορά της γερμανικής εταιρίας Opel από τον γαλλικό όμιλο PSA, ένα φλερτ που διήρκεσε μήνες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Opel με την κίνηση αυτή στοχεύει να επιστρέψει στη κερδοφορία σε τρία χρόνια, μέσα στο 2020. Μετά τις υπογραφές και τα απαραίτητα κουφέτα, ο συγκεκριμένος όμιλος καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος της Ευρώπης, μετά το Group VW, με το μερίδιο αγοράς του να αγγίζει σε ποσοστό το 17%.

Σε ότι αφορά τώρα στα πρόσωπα, επικεφαλής της Opel φέρεται να είναι ο Michael Lohscheller, αρκετά χρόνια στα γρανάζια της γερμανικής εταιρίας και μάλιστα με οικονομικές γνώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο εσωτερικό της. Τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον μετά από την επισημοποίηση του συγκεκριμένου γάμου; Μα φυσικά οι καρποί του έρωτα, τα προϊόντα. Η PSA μαζί με την Opel συνεργάστηκαν από κοινού για τρία νέα μοντέλα, τα Opel Crossland X και Peugeot 2008, τα Grandland X και Peugeot 3008, αλλά και το νέο Corsa, το οποίο θα παρουσιαστεί σε δυο έτη από σήμερα.

Advertisement
Advertisement