Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη εικόνα του Infiniti QX50 πριν την πρεμιέρα

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη εικόνα του Infiniti QX50 πριν την πρεμιέρα

ΝΕΑ

Πρώτη εικόνα του Infiniti QX50 πριν την πρεμιέρα

ΝΕΑ

Το Infiniti QX50 είναι το νέο SUV της Ιαπωνικής εταιρείας που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Πριν από την επίσημη πρεμιέρα του όμως, έχουμε τη πρώτη εικόνα που μας δείχνει τις διαφορές από το πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τη σχεδίαση, η Infiniti διατήρησε αυτούσια την αισθητική του πρωτοτύπου, με κάποιες λεπτομέρειες να δίνουν το στίγμα της δυναμικής κατασκευής. Σε αυτές συγκαταλέγονται τόσο οι «αεραγωγοί» κάτω από τα φωτιστικά σώματα, όσο και ο περιορισμός στη χρήση του νίκελ, τόσο για τη μάσκα εμπρός, όσο και για το προφίλ του αυτοκινήτου.

2019-Infiniti-QX50-boi-530

Όπως είπαμε όμως και τις προηγούμενες ημέρες, το σημαντικότερο νέο που προκύπτει με την παρουσίαση του QX50, δεν έχει να κάνει ούτε με την εμφάνισή του, ούτε και με τον SUV χαρακτήρα του ο οποίος αναμένεται να είναι τονισμένος από τη νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και είναι κατά 23% πιο άκαμπτη σε σχέση με την προηγούμενη. Το σημαντικότερο νέο βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό και είναι ο πρώτος κινητήρας σε μοντέλο παραγωγής που έχει διαρκώς μεταβαλλόμενη συμπίεση.

Advertisement

Η συμπίεση κυμαίνεται από 8:1 (όταν το ζητούμενο είναι οι επιδόσεις) έως 14:1 (για μεγιστοποίηση της οικονομίας). Η απόδοση του κινητήρα είναι 268 ίπποι και 38,7 kgm ροπής. Με τη χρήση ενός CVT κιβωτίου ταχυτήτων, η προσθιοκίνητη έκδοση του μοντέλου θα κάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τετρακίνητη έκδοση θα είναι 4 δέκατα ταχύτερη σε αυτή τη διαδικασία (6,3”).

Advertisement

2019-Infiniti-QX50-boi-640