Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Porsche Cayenne

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η νέα Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Σε ένα χρόνο από σήμερα η Porsche θα μας παρουσιάσει την 3η γενιά της Cayenne. Bρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες του μοντέλου που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η πρώτη γενιά της Cayenne εμφανίστηκε το 2002 σημειώνοντας μια τεράστια εμπορική επιτυχία για την γερμανική φίρμα στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών SUV. Σήμερα το μοντέλο αντιπροσωπεύει το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων της Porsche (70.000 μονάδες πούλησε μέσα στο 2016) και έτσι η συνέχιση της επιτυχίας για τη νέα γενιά είναι μονόδρομος για τους Γερμανούς.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η 3η γενιά του μοντέλου θα λανσαριστεί στα μέσα του 2018 και όπως μπορούμε να δούμε από κατασκοπευτικές εικόνες που αλιεύσαμε η σχεδίαση της νέας Cayenne θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη μικρότερη Macan. Έτσι αναμένουμε μια πιο κομψή σιλουέτα με νέα φωτιστικά σώματα LED, μικρότερη εμπρόσθια μάσκα και πολλές καμπύλες σε όλο το αμάξωμα. Το πίσω μέρος φαίνεται να προέρχεται απευθείας από τη Macan και παράλληλα οι αεραγωγοί στα εμπρόσθια φτερά δημιουργούν ένα αρκετά όμορφο αποτέλεσμα. Χωρίς να έχουμε κάποια εικόνα που να μας προϊδεάζει για το εσωτερικό του γερμανικού SUV, οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι θα έχει αρκετές ομοιότητες με τη νέα Panamera.

Advertisement
Advertisement

Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, η πλατφόρμα MLB Evo που γνωρίσαμε μέσω των Audi Q7 & Bentley Bantayga θα αποτελέσει τη βάση της νέας Cayenne και με χρήση αρκετών τμημάτων αλουμινίου το βάρος του μοντέλου θα μειωθεί πάνω από 100 κιλά.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα που θα κινούν την 3η γενιά της Cayenne, στη βάση θα έχουμε έναν V6 diesel και η κορυφαία έκδοση θα δανειστεί το μηχανικό σύνολο της Panamera Turbo S E-Hybrid με απόδοση στα 671 άλογα.

Advertisement

Πηγή: Autoexpress