Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρώτες δοκιμές εξέλιξης για το Citroen C3 R5

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτες δοκιμές εξέλιξης για το Citroen C3 R5

ΑΓΩΝΕΣ

Πρώτες δοκιμές εξέλιξης για το Citroen C3 R5

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από ένα χρόνο έρευνας, εξέλιξης και δουλειάς στο σχεδιαστήριο, η Citroen Racing έχει τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών εξέλιξης του C3 R5.

Advertisement
Advertisement

Από το 2013, οι κανονισμοί της κατηγορίας R5 από τη FIA, οδήγησαν στην παρουσίαση μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων για αγώνες ράλι. Σχεδιασμένα για ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς, τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας περιορισμένου κόστους, πολύ συχνά περιγράφονται ως “μίνι WRC” λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών τους που περιλαμβάνουν: Μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, κινητήρα turbo 1,6 λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που αποδίδει περί τα 280 άλογα, σειριακό ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα.

Ο σχεδιασμός του Citroen C3 R5 ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου. Εκτός της προεργασίας που είχε γίνει στο σχεδιασμό και σε επίπεδο προγραμματισμού των εργασιών, τα περισσότερα μηχανικά μέρη έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες, με αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τις δοκιμές από τις αρχές του 2017.

Advertisement
Advertisement

Μετά από αυτή την πρώτη περίοδο δοκιμών, η Citroen Racing θα συνεχίσει την εξέλιξη του C3 R5 σε χώμα και άσφαλτο, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή οδηγών με διαφορετικά στυλ στην οδήγηση, καθώς ο στόχος είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή βάση για προσαρμογή στο εκάστοτε οδηγικό προφίλ. Η διαδικασία για την homologation του Citroen C3 R5 από τη FIA, έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο 2018.