Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Πρόγευση του Mercedes EQ A Concept

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόγευση του Mercedes EQ A Concept

Mercedes Summer

Πρόγευση του Mercedes EQ A Concept

Mercedes Summer

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Mercedes-Benz σκοπεύει να μας καταπλήξει καθώς έχει αρκετές πρεμιέρες που αφορούν επιδόσεις με το εξωφρενικό Project ONE αλλά και το ηλεκτρικό μέλλον. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσεται το EQ A Concept.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι Γερμανοί έδωσαν στη δημοσιότητα μία teaser φωτογραφία του μοντέλου που αναμένεται να αποτελέσει τη βάση της «θυγατρικής» της που θα έχει τον τίτλο EQ και θα αποτελεί τον ηλεκτρικό της στόλο.

Η χρήση του «A» μαρτυρά και το μέγεθος, στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με τον αντίπαλο του BMW i3, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ράστατ στη Γερμανία και αναμένεται να μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2019.

Advertisement
Advertisement

Στη σκοτεινή φωτογραφία είναι ξεκάθαρη η μπλε υπογραφή που μαρτυρά το… ηλεκτρικό του πράγματος, με το σήμα της μάρκας να δεσπόζει στο εμπρός μέρος. Χαρακτηριστικού σχεδιασμού είναι τα φωτιστικά σώματα ενώ η φωτισμένη υπογραφή απλώνεται σε όλο το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα.

Θα πατάει στη πλατφόρμα MEA (modular electric architecture) ενώ χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τη Mercedes-Benz, το EQ A αναμένεται να παίρνει ώθηση από έναν ηλεκτροκινητήρα που θα δίνει ώθηση στους εμπρός τροχούς. Αναμένεται όμως αργότερα να δούμε και πιο ισχυρή έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Περισσότερα όσο πλησιάζουμε στην επίσημη πρεμιέρα. Αυτή θα είναι στις 12 Σεπτεμβρίου, στην ημέρα Τύπου στην ΙΑΑ 2017, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 14 έως τις 24 του μήνα.