Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το πρωτότυπο BMW 8-Series Gran Coupe

Ελλάδα 20:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών το πρωτότυπο BMW 8-Series Gran Coupe

ΝΕΑ

Προ των πυλών το πρωτότυπο BMW 8-Series Gran Coupe

ΝΕΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έχει ήδη αρχίσει και η BMW μας δείχνει την πρώτη teaser εικόνα του πρωτότυπου τετράθυρου μοντέλου που έχει ως βάση τη νέα Σειρά 8 και αναμένεται να συμπληρώσει τη γκάμα των εκδόσεων coupe και cabrio.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως διακρίνουμε από την συγκεκριμένη φωτογραφία η BMW 8 Series Gran Coupe θα είναι ένα 4πορτο σπορ αυτοκίνητο, κατασκευασμένο επάνω στην ίδια πλατφόρμα CLAR της νέας M5, που θα προσφέρει την ίδια εμπειρία οδήγησης που συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Όπως φαίνεται το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει μακρύ καπό καθώς και πίσω αεροτομή.

BMW-8-Concept-Series-photos-27-587x830-chariatis-530

Πολλές λεπτομέρειες για το project της  αυτοκινητοβιομηχανίας από το Μόναχο δεν έγιναν γνωστές. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Gran Coupe, εάν αποτελέσει την βάση για το μοντέλο παραγωγής θα εφοδιάζεται με τον V8 TwinTurbo κινητήρα των 4,4 λίτρων, με απόδοση 450 ίππων. Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα το γερμανικό πρωτότυπο να διαθέτει την ισχυρότερη έκδοση του ίδιου κινητήρα, με ισχύ πάνω από 600 ίππους, δίνοντάς μας μία πρόγευση για την κορυφαία M8. Το συγκεκριμένο σύνολο έχει ήδη δοκιμαστεί στην αγωνιστική έκδοση που συμμετείχε στον φετινό 24ωρο αγώνα στην πίστα της Ντεϊτόνα. Λογικά, θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, πισωκίνητη και τετρακίνητη xDrive, ενώ θα διαθέτει αποκλειστικά το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.