Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το πρώτο SUV της Rolls-Royce

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών το πρώτο SUV της Rolls-Royce

ΝΕΑ

Προ των πυλών το πρώτο SUV της Rolls-Royce

ΝΕΑ

Μέσα στο 2018 θα δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο SUV στην ιστορία της Roll-Royce. Το μοντέλο θα φέρει την κωδική ονομασία Cullinan και θα υιοθετήσει μια αρκετά επιβλητική σχεδίαση, όπως προκύπτει και από τις κατασκοπευτικές εικόνες του περιοδικού Car που σας παρουσιάζουμε.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Μετά την Bentley Βentayga σειρά παίρνει η Rolls-Royce που ετοιμάζεται να μπει στη δημοφιλή κατηγορία των SUV. Το off road μοντέλο της εμβληματικής βρετανικής φίρμας θα δανειστεί πολλά τεχνικά στοιχεία από τη νέα Phantom (πλατφόρμα & κινητήρες) και θα λανσαριστεί επίσημα μέσα στο επόμεναo έτος.

Η Rolls-Royce Cullinan, όπως θα λέγεται χαρακτηριστικά, εκτός της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη σχεδιαστική φιλοσοφία των υπολοίπων μοντέλων της φίρμας. Έτσι, στο εμπρόσθιο μέρος περιμένουμε την παραδοσιακή μεγάλη μάσκα, ενώ όπως μας αποκαλύπτουν και οι κατασκοπευτικές εικόνες με το καμουφλαρισμένο αμάξωμα, στο πίσω τμήμα η εικόνα θα είναι εξίσου συντηρητική με λιτές γραμμές.

Advertisement
Advertisement

rolls-royce-cullinan-14

Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε έως αυτή τη στιγμή, oι άνθρωποι της Rolls-Royce θα εξοπλίσουν τη νέα Cullinan με το γνωστό μοτέρ των 6,75 λίτρων V12 Biturbo απόδοσης 565 ίππων & 900 Nm ροπής. Επίσης, η κίνηση θα περνά στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF.

12-rolls-royce-cullinan