Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών η BMW X4

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών η BMW X4

ΝΕΑ

Προ των πυλών η BMW X4

ΝΕΑ

Ήταν πραγματικά μόνο θέμα χρόνου μέχρι ο πιο σπορ αδελφός της γνωστής X3 της BMW να σκάσει μύτη με τον κωδικό X4. Ο ανταγωνισμός σίγουρα ανασκουμπώνεται και περιμένει στη γωνία με αμυντικές προς το παρόν διαθέσεις. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Παρατηρημένη με άλλα πρωτότυπα BMW και MINI, η X4 φέρει εκπληκτικά ελαφρύ καμουφλάζ, αφήνοντας μας να δούμε το νέο design, καθώς και το πιο μυώδες οπίσθιο άκρο με ελαφρώς χαμηλότερο προφίλ. Για παράδειγμα, το σήμα στο πίσω μέρος της τρέχουσας γενιάς X4 είναι τοποθετημένο πολύ ψηλά, περίπου σε επίπεδο καθρέφτη, ενώ σε αυτό το πρωτότυπο είναι σαφώς σύμφωνο με τις χειρολαβές.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα μπορούσε μάλλον να μοιάζει περισσότερο με ένα Fastback από ένα “Coupe”, χάρη στο χαμηλότερο πίσω άκρο και τη νέα γραμμή οροφής. Τα πίσω φώτα τείνουν να θυμίζουν λίγο Mercedes GLC, αλλά αυτό έχουμε ακόμη καιρό να το εξετάσουμε. Λέμε “αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος”, οπότε ας κρατήσουμε την εντυπωσιακά διαφορετική θεωρία των φώτων μέχρι να προσφέρει η BMW κάποια επιβεβαίωση.

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW X4 θα μοιραστεί την πλατφόρμα CLAR με την ολοκαίνουργια X3, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ελαφρύτερη όσο και φιλική προς το περιβάλλον συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο. Αναφορικά με τους κινητήρες, θα πρέπει να δούμε διάφορες εκδόσεις με κίνηση στους πίσω και σε όλους τους τροχούς, με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Πρόσφατες αναφορές λένε ότι αναμένεται η έκδοση X4 M να αποδίδει 400 ίππους με τη βοήθεια ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

BMW-X4-Spy-tsiro-640

 

Advertisement