Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα κάνει ντεμπούτο το hypercar των Aston Martin-Red Bull;

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα κάνει ντεμπούτο το hypercar των Aston Martin-Red Bull;

ΝΕΑ

Που θα κάνει ντεμπούτο το hypercar των Aston Martin-Red Bull;

ΝΕΑ

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το απόλυτο hypercar, η AM-RB 001 που δημιούργησαν από κοινού η Aston Martin και η Red Bull Racing. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους που επεκτείνεται στη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Το είδαμε πρώτη φορά ηλεκτρονικά, μετά σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της βρετανικής μάρκας (δείτε το σχετικό video πατώντας εδώ) και τώρα θα μπορεί να το δει και το κοινό! Όχι όμως στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αλλά λίγο νωρίτερα, στη Διεθνή Έκθεση του Καναδά που διεξάγεται στο Τορόντο στις 17 με 26 Φεβρουαρίου.

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο ισχυρός άνδρας της Aston Martin, Andy Palmer. Όσο για τις αρετές της AM-RB 001, την οποία σχεδίασαν από κοινού ο επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος της Aston, Marek Reichman και ο κορυφαίος σχεδιαστής της F1, Adrian Newey, είναι σχεδόν εξωπραγματικές.

Θα χρησιμοποιεί τον 7λιτρο ατμοσφαιρικό V12 που είδαμε και στη Vulcan και θα συνεργάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, η αναλογία βάρους/ισχύος δηλαδή kg/ps θα είναι στο 1:1 και αυτό θα επιτευχθεί με την ιπποδύναμη να ξεπερνά τα 100 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Όμως το μεγαλύτερό του ατού θα είναι η αεροδυναμική του απόδοση, όπου θυμίζοντας… F1, θα το καρφώνει στην άσφαλτο ακόμα και όταν θα πηγαίνει τέρμα γκάζι. Η AM-RB 001 αναμένεται να παραχθεί σε μόνο 150 κομμάτια, με το κόστος απόκτησης καθενός από αυτά να αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

am-rb-001-b640
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
ps@newsauto.gr
https://www.facebook.com/SeitanF1/
https://www.instagram.com/seitanf1/
https://twitter.com/PanosSeitanidis
https://www.youtube.com/user/panosseitan