Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί η Lamborghini Urus;

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα αποκαλυφθεί η Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί η Lamborghini Urus;

ΝΕΑ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, επιτέλους έχουμε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων για το εντυπωσιακό SUV της Lamborghini, την Urus! Η παγκόσμια παρουσίασή της θα λάβει χώρα στις 4 Δεκεμβρίου!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

H εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ιταλικής μάρκας, στη Σαντ’ Άγκατα, πράγμα που μαρτυρά την κομβική σημασία που έχει αυτό το μοντέλο. Η Lamborghini παραδοσιακά παρουσιάζει τα νέα μοντέλα της στο πλαίσιο μεγάλων εκθέσεων.

Η ενημέρωση για τα παραπάνω ήρθε διά στόματος του επικεφαλής της μάρκας, Stefano Domenicali, που μίλησε στο συνέδριο του Automotive News. Εκτός της ημερομηνίας που θα μας «συστηθεί» η Urus, ο Ιταλός έδωσε κι άλλες λεπτομέρειες. Ας δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του 2018, το κόστος απόκτησής της στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές θα είναι λίγο κάτω από τις 200 χιλιάδες ευρώ ενώ η Lamborghini περιμένει πωλήσεις που θα κυμαίνονται στα 4000 οχήματα ετησίως. Μόνο για την Urus! Κι αυτό όταν η ιταλική εταιρεία είχε πουλήσει συνολικά 3457 αυτοκίνητα πέρυσι!

Στόχος της είναι μέχρι το 2019 να έχει ανεβάσει τις ετήσιες πωλήσεις της στα 7000 κομμάτια, προσπαθώντας να ακολουθήσει τη Ferrari που με τη σειρά της έχει διαρκεί αύξηση παραγωγής. Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, οι εγκαταστάσεις της Σαντ’ Άγκατα Μπολονέζε διπλασιάζονται σε μέγεθος φτάνοντας τα 160 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ώστε να χωρέσει νέο κέντρο logistics, νέα μονάδα συναρμολόγησης και νέο paint shop. Εξέλιξη που σταδιακά θα φέρει στο εργατικό δυναμικό της Lamborghini 600 επιπλέον άτομα.

O Domenicali στο κέντρο, δίπλα στον προκάτοχό του, Stephan Winkelmann

O Domenicali στο κέντρο, δίπλα στον προκάτοχό του, Stephan Winkelmann

Παράλληλα, το πρώην αφεντικό της Gestione Sportiva που όριζε τις τύχες της ομάδας F1 της «αιώνιας αντιπάλου» Ferrari, έθεσε κάποιους στόχους. Ένας από αυτός είναι η ομαλοποίηση του ρυθμού παραγωγής ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ο άλλος είναι η επιστροφή του εμβληματικού ονόματος της Miura. Η Lamborghini θέλει να δημιουργήσει τη σύγχρονη ερμηνεία αυτού του ιστορικού μοντέλου αλλά παραδέχθηκε πως δεν θα τη δούμε πριν το 2023, σε αντίθεση με ένα τετραθέσιο μοντέλο που είναι στα σκαριά.