Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το επόμενο Seat Leon;

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε έρχεται το επόμενο Seat Leon;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το επόμενο Seat Leon;

ΝΕΑ

Μπορεί η τρίτη γενιά του Seat Leon να αναβαθμίστηκε αισθητικά (και όχι μόνο) πριν από μερικούς μήνες (φωτό) όμως η ισπανική μάρκα ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η Seat βρίσκεται εν μέσω προϊοντικής επίθεσης που προβλέπει κι άλλα νέα μοντέλα εντός τριετίας και το Leon αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πλάνα της.

«Θα είναι η μεγαλύτερη ‘επίθεση’ που έχουμε κάνει ποτέ. Αποκαλύψαμε το Ateca, τώρα το Arona, ανανεώσαμε Ibiza και Leon. Όμως δεν σταματάμε εκεί. Τα επόμενα τρία χρόνια θα δούμε 6 ή 7 νέα μοντέλα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα αφορούν κάτι εντελώς καινούριο», είπε σχετικά ο Matthias Rabe, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μάρκας, υπεύθυνος για τον τομέα έρευνας και εξέλιξης σε συνέντευξή του στο AutoExpress.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Leon τοποθετείται στη μέση αυτού του χρονικού ορίζοντα, δηλαδή σε 18 μήνες από τώρα, στις αρχές του 2019. Όμως τόνισε ο Rabe, παρότι θα είναι αναγνωρίσιμο ως Leon, θα φέρει νέες σχεδιαστικές πινελιές, απαραίτητες για την ανανέωση του μοντέλου.

Το νέο Leon που θα συνεχίσει να πατάει στην πλατφόρμα MQB, θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, ώστε να αυξηθεί ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών. Σε ότι αφορα όσα βρίσκονται κάτω από το περιτύλιγμα, λογικά θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με TSI κινητήρες 1000 και 1500cc, καθώς και τον 1600άρη TDA, όμως όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, είναι πολύ πιθανό να δούμε και υβριδική έκδοση.