Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε η Huracan του Πάπα;

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πουλήθηκε η Huracan του Πάπα;

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε η Huracan του Πάπα;

ΝΕΑ

Η μοναδική Lamborghini Huracan που παραδόθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο ξεπέρασε κάθε προσδοκία γύρω από την τιμή της στη δημοπρασία αφού πωλήθηκε έναντι 715.000 ευρώ στην RM Sotheby’s στο Monte Carlo του Μονακό. Πριν από τη δημοπρασία, το ιταλικό supercar αναμενόταν να προσεγγίσει τις 450.000 ευρώ, ωστόσο, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες αυτομάτως ανέβασαν σημαντικά το κασέ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όλα τα έσοδα από την πώληση του hypercar θα παραδοθούν απευθείας σε ιδρύματα που θα επιλέξει ο ίδιος ο Πάπας. Το 70% θα μεταβεί στην πολιορκημένη ιρακινή πόλη Nineveh, το 10% στο Amici per il Centrafrica Onlus, το 10% στην Groupe International Chirurgiens Amis de la Main και το 10% στον Κοινοτικό Σύνδεσμο Πάπα Ιωάννη XXIII. Ο Πάπας να θυμίσουμε πως είχε παρουσιαστεί πέρυσι με τη Huracan σε ειδική τελετή στο Βατικανό.

Lamborghini-Huracan-Papas-Frag-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο προέρχεται από το πρόγραμμα Ad Personam της Lamborghini και διαθέτει χρώμα Bianco Monocerus σε αντίθεση με τις ρίγες του Giallo Tiberino ως ένα νεύμα στη σημαία της πόλης του Βατικανού. Οι τροχοί του διαθέτουν μαύρα και ασημένια στοιχεία αλλά και περίεργα σχήματα που τραβούν αμέσως το μάτι. Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο διαθέτει δερμάτινο δέρμα Bianco Leda Sportivo στο σαλόνι, παράλληλα με τα εμβλήματα της Lamborghini στα προσκέφαλα. Παρόλο που η Huracan πουλήθηκε όντως πανάκριβα, το δώρο στον αείμνηστο Πάπα Ιωάννη Παύλο Β, η 400η Ferrari Enzo, είχε σκαρφαλώσει στα 6,050,000 δολάρια, στη δημοπρασία του RM Sotheby’s το 2015 στο Monterey.