Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλείται το Defender του James Bond;

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πωλείται το Defender του James Bond;

ΝΕΑ

Πόσο πωλείται το Defender του James Bond;

ΝΕΑ

Δεν έχετε κάθε μέρα την ευκαιρία να έχετε ένα αυτοκίνητο από μια ταινία του Bond. Τώρα όμως μπορείτε. Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι ένα Land Rover Defender SVX του 2014 που χρησιμοποιείται στο Spectre. Είναι ένα από τα 10 που κατασκευάστηκαν, βασισμένο στο Defender 110 cabin crew-cab.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εκτενώς τροποποιημένο και αναβαθμισμένο από τη Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations αλλά και τη Land Rover Tuning House Bowler. Στις τροποποιήσεις συμπεριλαμβάνονται τα τεράστια ελαστικά παντός εδάφους διαμέτρου 37 ιντσών, τα οποία δίνουν στο αυτοκίνητο το ψευδώνυμο Bigfoot. Η ανάρτηση είναι αγωνιστική Bowler, η οποία ενσωματώνει τις αρθρώσεις Rose και τα μάχιμα αμορτισέρ Bilstein. Σε ότι αφορά στον  κινητήρα, η ισχύς αυξήθηκε από τους 120 ίππους στους 185. Στο εσωτερικό, υπάρχουν καθίσματα Recaro με ιμάντες, άγκιστρα και ένα πλήρες κλωβό ασφαλείας.

land-rover-defender-svx-from-james-bond-spectre-film-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των 10 SVX που κατασκευάστηκαν, αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για σκοπούς μάρκετινγκ. Όπως δείχνουν τα σημάδια στο καπό και το λειτουργικό υδραυλικό φρένο, αυτό χρησιμοποιήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της δράσης στην οθόνη, κάτι σαν κασκαντέρ δηλαδή. Ο αρχικός ιδιοκτήτης το επέλεξε επειδή όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ήταν το πιο σημαντικό. Η τιμή ορίζεται σήμερα στα 284.000 ευρώ, μάλιστα πριν από την πώληση του αυτοκινήτου στη Bonhams στο Goodwood Festival of Speed ​​στα τέλη του μήνα.