Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό ημιφορτηγό της Tesla

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό ημιφορτηγό της Tesla

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό ημιφορτηγό της Tesla

ΝΕΑ

Μία εβδομάδα μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού ηλεκτρικού ημιφορτηγού που παρουσίασε η Tesla Motors, τώρα ανακοίνωσε και την εμπορική πολιτική της σχετικά με αυτό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το νέο λοιπόν δημιούργημα της εταιρείας του Elon Musk, θα προσφέρεται έναντι $150,000 στη βασική έκδοση αυτονομίας 480 χιλιομέτρων. Όσο για την έκδοση με την αυξημένη αυτονομία που θα αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα, θα ξεκινά από τα $180,000.

Όπως συνήθως συμβαίνει με τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας με βάση στην Καλιφόρνια, στην αρχή θα λανσαριστούν και οχήματα ειδικής έκδοσης, που τιτλοφορείται «Founders Series» και θα κοστίζει $200,000. Δεν γνωστοποιήθηκε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή, όμως την παραγγελία θα πρέπει να συνοδεύει ένα τσεκ με το πλήρες ποσό απόκτησης. Αντίθετα, για τις άλλες δύο προαναφερθείσες εκδόσεις, η παραγγελία θα πρέπει να συνοδευτεί από καταβολή $20,000.

Advertisement
Advertisement

Το Tesla Semi διαθέτει σχεδιασμό αυξημένης αεροδυναμικής απόδοσης και θα μπορεί να κινήσει φορτίο που θα φτάνει τους 40 τόνους. Ακόμα και με αυτό το φορτίο, η εργοστασιακή τιμή της επιτάχυνσης 0-100 km/h ορίζεται στα 20 δευτερόλεπτα, αριθμός εντυπωσιακός.

Όπως είπαμε, είναι πλήρως ηλεκτρικό, με 4 ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι στους πίσω τροχούς να φροντίζουν για την κίνηση του οχήματος. Συνοδεύεται από εγγύηση 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων και οι παραγγελίες, έχουν ήδη ανοίξει!

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα για το Tesla Semi πατώντας εδώ.