Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως μια Corvette Cabrio του 1972 διατηρήθηκε νέα;

Ελλάδα 9:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως μια Corvette Cabrio του 1972 διατηρήθηκε νέα;

ΝΕΑ

Πως μια Corvette Cabrio του 1972 διατηρήθηκε νέα;

ΝΕΑ

Ένας ηλικιωμένος άντρας από την Πενσιλβανία, κατέχει ένα απόλυτο τετράτροχο στολίδι του 1972, μια Chevrolet Corvette Cabrio, παρουσίασε όμως πρόσφατα τη δική του σαγηνευτική ιστορία στο Hot Rod. Ας δούμε τι έχει να μας πει και πως θα μας κάνει σοφότερους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το 1972, ο 22χρονος τότε Jim Kevan, έκανε ένα ταξίδι στην τοπική αντιπροσωπεία της Chevy (Grabiak) προκειμένου να πραγματοποιήσει την παραγγελία μιας νέας τότε Corvette ZR1. Παρά το γεγονός ότι είχε τα χρήματα για το μυϊκό αυτοκίνητο, ένας από τους ιδιοκτήτες της αντιπροσωπείας κατάφερε να τον πείσει ότι η ZR1 δεν ήταν η πιο έξυπνη κίνηση, επικαλούμενος την τεράστια δύναμη του.

Chevrolet-corvette-convertible-big-block-rare-inter-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Ο Kevan τελικά πείστηκε από την επιχειρηματολογία και την αντίσταση του ιδιοκτήτη και παρήγγειλε τελικά μια νέα Corvette 454. Λίγο μετά την αγορά του αυτοκινήτου, ο Kevan προσπάθησε να αγοράσει και την ανάλογη ασφάλιση για το αυτοκίνητο, αλλά αντί αυτού, του δόθηκε μια ετήσια προσφορά 1.200 δολαρίων, αναλογικά τεράστιο ποσό, θεωρώντας ότι το ίδιο το αυτοκίνητο κόστιζε 6.200 δολάρια.

Chevrolet-corvette-convertible-big-block-rare-tsiro-640

Κατά συνέπεια, το αυτοκίνητο δεν ήταν ασφαλισμένο και σπάνια οδηγήθηκε. “Όλοι οι φίλοι μου έλεγαν πώς θα μπορούσατε να έχετε μια νέα Corvette που κάθεται στο γκαράζ και να μην την οδηγείτε; Και είπα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν θα μπορούσα να πάρω μια ευκαιρία. Ήμουν στη μέση της αγοράς ενός σπιτιού. Είχαμε παντρευτεί και σχεδιάζαμε μια οικογένεια και δεν μπορούσα να πάρω την ευκαιρία να οδηγήσω χωρίς ασφάλιση, τόσο πολύ που αυτό με σκότωνε, γι ‘αυτό κατέληξα να την έχω διαρκώς στο γκαράζ», είπε ο Kevan στο Hot Rod. Εν έτη 2017 λοιπόν, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει μόλις 1.500 km στο οδόμετρο και σίγουρα αξίζει μια μικρή περιουσία.