Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 911 Safari: Ανεξαρτήτως τερέν…

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche 911 Safari: Ανεξαρτήτως τερέν…

ΝΕΑ

Porsche 911 Safari: Ανεξαρτήτως τερέν…

ΝΕΑ

Ακόμη και στα στενά πλαίσια της πόλης, οι μεγαλύτερες λακκούβες στο οδόστρωμα δεν θα ενοχλούσαν αυτή εδώ την Porsche 911. Φτιαγμένη από τα παραμύθια του παρελθόντος, δείχνει και είναι άτρωτη εντός και εκτός δρόμου σε συνθήκες που δεν διανοείσαι…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Porsche 911 ήταν ένα κοινό θέαμα στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι, συμπεριλαμβανομένων των νικών στο Μόντε Κάρλο το ’68, ’69 και το ’70. Ενώ δεν πρόκειται να δείτε μια Porsche στην κορυφή των αποτελεσμάτων του WRC σήμερα, αυτή του 1978 με τον κωδικό 911 Safari στην έκδοση James θα αφήσει τον νέο ιδιοκτήτη της να μιμηθεί μερικά από τα οχήματα εκτός δρόμου. Η μονόχρωμη αμφίεση Martini θα φαινόταν καλύτερα μόνο με κάποια λάσπη που την κάλυπτε…

Το 2007, ο Erik Brandenburg αγωνίστηκε στο Transsyberia Rallye με μια 911 ακριβώς όπως αυτή. Το παλιό μηχάνημα τα έκανε όλα περίφημα από ό, τι θα περίμενε κάποιος. Ο παραπάνω κύριος τελείωσε με νίκη στην κατάταξη στις εννέα συμμετοχές συνολικά. Μετά από αυτό, αποφάσισε να κατασκευάσει τρία αντίγραφα του αυτοκινήτου του. Αυτό είναι ένα από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό αμάξωμα είναι μια ενισχυμένη μονάδα από μια 911SC, ενώ ο κινητήρας προέρχεται από μια μεταγενέστερη Carrera 3,2 λίτρων. Με 230 ίππους, η Safari δεν είναι υπερβολικά ισχυρή, αλλά οι κοντές σχέσεις στο κιβώτιο βοηθούν στην επιτάχυνση. Η πρόσφυση προέρχεται από ένα σύνολο ελαστικών με διάσταση 215/85 για εκτός δρόμου χρήση με εξαιρετικά υψηλά πλευρικά τοιχώματα σε τροχούς Fuchs 16 ιντσών, ενώ υπάρχει και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Οι αγοραστές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τη μετάβαση εκτός δρόμου, διότι τα ψηλά ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια της Bilstein, στην κατάλληλη για σκληροτράχηλα ράλι ανάρτηση, επιτρέπουν ακόμη και άλματα 20 m με μεγάλες ταχύτητες παρακαλώ. Οι αναθεωρημένοι θόλοι των τροχών επιτρέπουν την επιπλέον περιστροφή τους. Κάτω από αυτό, τα πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα προστατεύουν τα μηχανικά μέρη από βράχια ή άλλα φυσικά εμπόδια.

Porsche-911-safari-1978-back-tsiro-640Porsche-911-safari-1978-tsiro-640