Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πολύ πιθανή η παραγωγή του Hyundai Kona N

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολύ πιθανή η παραγωγή του Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Πολύ πιθανή η παραγωγή του Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Η γκάμα των σπορ εκδόσεων της Hyundai, ενδέχεται να εμπλουτιστεί με ένα νέο μέλος. Μετά τα i30 N και Veloster Ν, υπάρχουν σκέψεις για το λανσάρισμα μίας «καυτής» έκδοσης του νέου κόμπακτ διαστάσεων SUV Kona.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δηλώσεις του Albert Biermann, υπεύθυνου του τμήματος «Ν» της κορεατικής φίρμας, ήδη έχουν δοθεί οδηγίες προς τους μηχανικούς για να κατασκευαστεί ένα μοντέλο δοκιμών. Το συγκεκριμένο «μουλάρι» πιθανότατα να είναι εφοδιασμένο με διαφορετικής ρύθμισης ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης, με μεγαλύτερης διάστασης δισκόφρενα, αλλά και το τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 2,0 λίτρων με απόδοση 250 ίππων, προερχόμενο από το i30 N.

HYUNDAI-i30N-20-chariatis-530

Ο Biermann δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είπα (στους μηχανικούς) να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, εάν εγκριθεί ή όχι. Σε ότι αφορά τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης, θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή που ήδη υπάρχει στο i30 N. Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε διαφορετικά το set up της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης στο Kona, αν και αυτό θα μπορούσε να λυθεί με την τοποθέτηση των ίδιων εξαρτημάτων από το χάτσμπακ μοντέλο μας, όντας και τα δύο προσθιοκίνητα».

Advertisement

2018-hyundai-kona-chariatis-640

Εάν λάβει το πράσινο φως, το Hyundai Kona N αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το τέλος της δεκαετίας. Εκτός των μηχανικών αλλαγών, το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαφέρει και αισθητικά, με την τοποθέτηση μεγαλύτερων προφυλακτήρων, νέων αεροδυναμικών στοιχείων, όπως την αεροτομή οροφής, αλλά και του απαραίτητου διαχύτη.

Advertisement