Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Polestar: Πανδαισία μοντέλων την επόμενη τριετία

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Polestar: Πανδαισία μοντέλων την επόμενη τριετία

ΝΕΑ

Polestar: Πανδαισία μοντέλων την επόμενη τριετία

ΝΕΑ

Η νεοσύστατη εταιρεία Polestar, όπως είναι γνωστό, παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το πρώτο της μοντέλο. Όμως δεν αρκείται σε αυτό, καθώς σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά μέσα αναμένεται να μεγαλώσει την γκάμα των αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων μοντέλων της τα επόμενα τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η μέχρι προσφάτως θυγατρική φίρμα της Volvo, που είχε αναλάβει τον ρόλο του επίσημου βελτιωτή του Σουηδού κατασκευαστή, μας έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής, με το Polestar 1, ένα δίθυρο Grand Tourer κουπέ με έντονο σπορ χαρακτήρα που  συνοδεύεται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 221 PS, που δίνουν κίνηση στον πίσω άξονα, συνδυάζονται με τον τοποθετημένο εμπρός τετρακύλινδρο εσωτερικής καύσης βενζινοκινητήρα Drive-Ε των 2,0 λίτρων. Και οι τρεις συνολικά δίνουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με την συνολική απόδοση να φτάνει τους 600 PS και τα 101,9 kgm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Polestar1_018-chariatis-530

Η γκάμα των μοντέλων αναμένεται να εμπλουτιστεί με το Polestar 2, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2019. Πρόκειται για ένα τετράθυρο σεντάν, που θα βρεθεί απέναντι στο Tesla Model S. Ένα χρόνο μετά, το 2020, η φίρμα θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό crossover, το Polestar 3, ενώ στα τέλη της ίδιας χρονιάς, θα εμφανιστεί το Polestar 4, που ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα τοποθετηθεί, αν και φήμες αναφέρουν ότι θα είναι ένα cabrio μοντέλο, βασισμένο στο Polestar 1.

Polestar1_009-chariatis-640

Advertisement

Εκτός των παραπάνω, η Polestar θα συνεχίσει να προσφέρει βελτιωτικά πακέτα για τα μοντέλα της Volvo, αλλά και κορυφαίες εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων, όπως τα S60/V60 Polestar.