Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Polestar 1: Το πρώτo μοντέλο επιδόσεων της Volvo

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Polestar 1: Το πρώτo μοντέλο επιδόσεων της Volvo

ΝΕΑ

Polestar 1: Το πρώτo μοντέλο επιδόσεων της Volvo

ΝΕΑ

Η Polestar μας παρουσιάζει το πρώτο μοντέλο που θα φέρει τα σήματά της, το οποίο θα μπει στην παραγωγή στα μέσα του 2019. Ας δούμε τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Όπως διαβάσατε τις προηγούμενες ημέρες μέσα από τις σελίδες του Νewsauto, η Polestar, το μέχρι πρότινος παρακλάδι υψηλών επιδόσεων της Volvo, θα επικεντρωθεί από δω και στο εξής στην κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Το πρώτο από τα αυτοκίνητα που θα μας παρουσιάσει η εταιρεία θα είναι το Polestar 1, από το οποίο παίρνουμε μια πρώτη γεύση σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεσαίο κουπέ μοντέλο που βασίζεται σε επίπεδο σχεδίασης στο S90, εντυπωσιάζοντας με τις επιβλητικές του γραμμές ειδικά στο πίσω μέρος του. Το Polestar 1 έχει μήκος 4,5 μέτρων και για την κατασκευή του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση carbon, ώστε το βάρος του να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης, το εσωτερικό των 2+2 θέσεων έρχεται σχεδόν αυτούσιο από τα υπόλοιπα μοντέλα της Volvo.

Σε τεχνικό επίπεδο το κουπέ αμάξωμα βασίζεται στην πλατφόρμα SPA, που γνωρίσαμε μέσω των νέων μοντέλων της Volvo, και παίρνει κίνηση μέσω ενός υβριδικού συστήματος συνολικής ισχύος 600 ίππων και 1.000 Nm ροπής (μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 150 χιλιόμετρα). Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο 2λιτρος τούρμπο βενζίνης της Volvo θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα είναι τοποθετημένοι σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς. Άρα πρακτικά το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο.

Advertisement

Το λανσάρισμα του Polestar 1 θα ξεκινήσει στα μέσα του 2019.

polestra640a

Advertisement