Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Plasan Yagu: Ετοιμοπόλεμο ATV, όνομα και πράγμα!

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Plasan Yagu: Ετοιμοπόλεμο ATV, όνομα και πράγμα!

ΝΕΑ

Plasan Yagu: Ετοιμοπόλεμο ATV, όνομα και πράγμα!

ΝΕΑ

Το Yagu είναι το νέο ελαφρύ θωρακισμένο όχημα της Plasan, το οποίο έρχεται έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρόκληση στο αστικό περιβάλλον, και δεν μιλάμε φυσικά για την κίνηση στους δρόμους της πόλης… ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

To Yagu ξεκίνησε τη ζωή του σαν ένα “ταπεινό” SXS Arctic Cat Wildcat 4 1000 και μεταμορφώθηκε στην πορεία από τους ισραηλινούς σπεσιαλίστες σε ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα, 1,5 τόνων (από 770 περίπου κιλά που ζύγιζε πριν) με οπλισμό.

Plasan_Yagu_2018-640-3

Σκοπός του Yagu είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανδρών των Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας ή των Ειδικών Δυνάμεων της εκάστοτε χώρας ειδικά σε αστικό περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που παρουσιάστηκε στην μεγαλύτερη ανάλογη έκθεση στο κόσμο που πραγματοποιήθηκε στον πόλη του Μεξικό στα τέλη Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

Plasan_Yagu_2018-640

Η διαρρύθμιση του Wildcat 4 δεν είναι πλέον αυτή που ξέραμε αφού στην κλειστή και πλήρως κλιματιζόμενη πλέον καμπίνα χωρούν τρεις άνθρωποι αντί για τέσσερις που προστατεύονται από θωράκιση επιπέδου B6+, αποτελεσματική απέναντι σε πυρά διαμετρήματος 5.56X45, 7.62X39 και 7.62×51. Σα να μην έφτανε αυτό η Plasan τοποθέτησε τηλεχειριζόμενο πυργίσκο General Robotics Pitbull, ο οποίος μπορεί να βάλλει και κατά drones (!). Το Yagu φέρει παράλληλα το δικό του drone, που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης στόχων από μακριά, αλλά και κάμερες που δίνουν θέαση 360 μοιρών στους χειριστές του, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 350 κιλά. Έχει και την δική του αυτόνομη γεννήτρια.

Με πλάτος μόλις 1,62 μ. και δυνατότητα αερομεταφοράς το Yagu τον δικύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 95 ίππων μπορεί να φαίνεται λίγο δυσκίνητο σε σχέση με άλλα SXS, λόγω βάρους, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για το GTI των θωρακισμένων οχημάτων!

Advertisement

Δείτε το Plasan Yagu σε δράση, στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement