Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανή η εκ νέου παραγωγή της Ferrari 250 GTO

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιθανή η εκ νέου παραγωγή της Ferrari 250 GTO

ΝΕΑ

Πιθανή η εκ νέου παραγωγή της Ferrari 250 GTO

ΝΕΑ

Το παράδειγμα της Jaguar φαίνεται πως ίσως ακολουθήσει η Ferrari δημιουργώντας τμήμα για την εκ νέου παραγωγή θρυλικών μοντέλων της.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των ιστορικών αυτοκινήτων ανθίζει και σπάνια μοντέλα όπως η Ferrari 250 GTO έχουν φθάσει να πωλούνται σε τιμές πολλών εκατομμυρίων. Ο αριθμός όμως τέτοιων αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά περιορισμένος και η ζήτηση ιδιαίτερα αυξημένη οπότε κινήσεις όπως αυτή της Jaguar και του τμήματος JRL Classic, που εκτός από τις αναπαλαιώσεις προχώρησε και στην παραγωγή κλασσικών μοντέλων ακολουθώντας ακριβώς τις αρχικές προδιαγραφές, αποδεικνύονται άκρως επιτυχημένες.

Κάτι αντίστοιχο είναι πιθανό να κάνει και η Ferrari με τον Sergio Marchione να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εκ νέου παραγωγή της θρυλικής 250 GTO. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του στο Top Gear στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης: «Αυτό που έκανε η Jaguar είναι πολύ έξυπνο όμως το να κατασκευάσουμε εκ νέου την 250 GTO δεν είναι κάτι εύκολο. Αυτό το παιχνίδι μάλιστα θέλει πολύ προσοχή καθώς το να βασίζεις το παρόν στην παρακαταθήκη από το χθες δεν είναι ένα καλό συνήθειο. Πάντως ένα τέτοιο project έχει προοπτική και πιθανότατα θα δείτε κάτι από εμάς τα επόμενα χρόνια».

ferrari-250-gto-0556765432harpi640

Advertisement
Advertisement