Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πίστα για αυτόνομη οδήγηση της Subaru

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πίστα για αυτόνομη οδήγηση της Subaru

ΝΕΑ

Πίστα για αυτόνομη οδήγηση της Subaru

ΝΕΑ

Μια νέα πίστα έχει κατασκευάσει η Subaru την Ιαπωνία, με στόχο να εξελίξει την αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητά της. Στα 4,2 χιλιόμετρα του μήκους της, η πίστα προσφέρεται για δοκιμή σε όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα αυτόνομο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Στα 900 εκτάρια των εγκαταστάσεων της πίστας περιλαμβάνονται όλα τα είδη δρόμων και εκεί μπορούν να προσομοιωθούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα αυτόνομο όχημα. Υπάρχουν λεωφόροι, μικρά δρομάκια, πεζόδρομοι, πλατείες και διασταυρώσεις, για να προσομοιωθούν όλα τα σενάρια που αντιμετωπίζει ο οδηγός καθημερινά.

Advertisement
Advertisement

subaru-bifuka-proving-ground-boi-530

Η τελευταία προσθήκη στο χώρο, έχει να κάνει με την αστική διαδρομή με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και με διαφορετικά είδη επιφάνειας στο δρόμο (άσφαλτο- τσιμένο κλ.π.). Η πίστα δοκιμών Bifuka, είναι κοντά στο Hokkaido και βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Subaru από το 1995.

subaru-bifuka-proving-ground-boi-640a

Advertisement

Αρχικά προοριζόταν για δοκιμές αυτοκινήτων σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το 2003 μέσα στην έκταση δημιουργήθηκε και ένα κομμάτι για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων. Στις πλέον πρόσφατες προσθήκες των εγκαταστάσεων εκτός του «αστικού τοπίου», είναι και τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί εκεί.

subaru-bifuka-proving-ground-boi-640

Advertisement

Στόχος της Subaru είναι να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτόνομης μετακίνησης μέχρι το έτος 2020.