Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος όμιλος προηγείται σε πωλήσεις το α’ εξάμηνο;

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος όμιλος προηγείται σε πωλήσεις το α’ εξάμηνο;

ΝΕΑ

Ποιος όμιλος προηγείται σε πωλήσεις το α’ εξάμηνο;

ΝΕΑ

Ο Carlos Ghosn, το νούμερο ένα πρόσωπο πίσω από τον γαλλο-ιαπωνικό κολοσσό, τον όμιλο Nissan-Renault, έπεσε μέσα στις ευοίωνες προβλέψεις του πριν από αρκετούς μήνες, όταν ευθαρσώς πίστευε και το εξέφραζε δημόσια πως όσο πλησιάζουμε στο τέλος του έτους τόσο ψηλότερα θα βρίσκεται ο συγκεκριμένος όμιλος σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Έχουμε και λέμε λοιπόν, οι Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, πούλησαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 συνολικά 5.268.079 αυτοκίνητα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον όμιλο Volkswagen με συνολικά 5.115.900 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Η Nissan ταξινόμησε 2.894.488 αυτοκίνητα, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε μια αύξηση της τάξης του 5,6% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ, πολυτιμότερες αγορές γι αυτή αποδείχθηκαν στην πράξη, οι Η.Π.Α., η Κίνα και η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Αγγλία, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιταλία και τέλος η Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Nissan-Qashqai-tsiro-640

Ο συνέταιρος της, η Renault, το ίδιο χρονικό διάστημα πούλησε 1.879.288 αυτοκίνητα, δηλαδή είχε αύξηση 10,4%, με την τιμητική τους να είχαν κατά σειρά οι αγορές της Γαλλίας, Ρωσίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Τουρκίας, Βραζιλίας, Ιράν, Αγγλίας και Αργεντινής.