Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Bugatti;

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Bugatti;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της Bugatti;

ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε επίσημα ο νέος Πρόεδρος της Bugatti, ο οποίος θα αντικαταστήσει το τωρινό αφεντικό της εταιρείας, τον Wolfgang Dürheimer που έχει ανακοινώσει ήδη την αποχώρησή του στα τέλη της χρονιάς. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο εκλεκτός λοιπόν των ιθυνόντων του VW Group για την αρχηγεία της Bugatti είναι ο πρώην Πρόεδρος της Lamborghini και της Audi Sport, ο Stephan Winkelmann, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα ηγείται πλέον της κορυφαίας μάρκας του Ομίλου. Ο Winkelmann κατέχει τη θέση του Υπευθύνου της Audi Sport από την άνοιξη του 2016 μέχρι και σήμερα, ενώ πριν από αυτή ήταν Πρόεδρος της Lamborghini για 11 ολόκληρα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στον Dürheimer, ο τωρινός Πρόεδρος της Bugatti αποχαιρετά λόγω συνταξιοδότησης το VW Group μετά από 18 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκε σε διάφορες θέσεις, όντας μεταξύ άλλων υπεύθυνος για 2 γενιές της 911, την περίφημη Carrera GT, την Panamera και την Cayenne κατά τη θητεία του στην Porsche, αλλά και για μοντέλα όπως η Bentley Bentayga και η Bugatti Chiron.

Παράλληλα με τη θέση του στη Bugatti, ο Dürheimer κατείχε και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Bentley, την οποία θα αναλάβει από τις αρχές του 2018 ο Adrian Hallmark, πρώην Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Jaguar Land Rover.

Advertisement
Advertisement