Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο ήταν το επιχείρημα της BMW στον Trump;

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο ήταν το επιχείρημα της BMW στον Trump;

ΝΕΑ

Ποιο ήταν το επιχείρημα της BMW στον Trump;

ΝΕΑ

Η εκλογή του Donald Trump ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής άλλαξε πολλά και σε κάθε επίπεδο. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με όσες εταιρείες δραστηριοποιούνταν στις ΗΠΑ αλλά έχουν ως βάση τους άλλες χώρες. Μία από αυτές είναι και η BMW.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΝΑΧΟ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στον POTUS και τη Βαυαρική εταιρεία καλά κρατεί και σας έχουμε ήδη ενημερώσει για τα έως τώρα επεισόδια. Ποια ήταν όμως η τοποθέτηση της γερμανικής εταιρείας στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ;

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα του BMW Group, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Harald Kruger, έριξε φως στη συνάντηση του με τον αμφιλεγόμενο Trump.

Advertisement
Advertisement

«H επίσκεψη μου στον πρόεδρο πήγε καλά και ευχαριστώ την καγκελάριο Merkel που με κάλεσε. Είχαμε μία θετική συζήτηση και είχαμε την ευκαιρία να του δείξουμε πόσα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια επενδύσαμε 200 εκατομμύρια εκεί. Η BMW έχει εννέα χιλιάδες υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 70% των οχημάτων που παράγουμε εκεί, εξάγεται! Δεν πήγαμε να παρουσιάσουμε μόνο στοιχεία αλλά και συναισθήματα. Του είπα πως για εμάς οι ΗΠΑ είναι σημαντικότατη αγορά. Είχαμε μαζί μας μία εκπαιδευόμενη, τη Maria, έπρεπε να ακούσετε όσα είπε, πόσο το πρόγραμμά μας άλλαξε τη ζωή της. Ένιωθες της συγκίνηση στο δωμάτιο», είπε ο Γερμανός.

«Πολιτική» και διπλωματία σε κάθε επίπεδο. Μένει να δούμε ποιος θα βγει νικητής στο τέλος. Πάντως η BMW δεν λέει να κάνει πίσω σχετικά με τα πλάνα της για το Μεξικό.