Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pininfarina: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο από το 2020

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Pininfarina: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο από το 2020

ΝΕΑ

Pininfarina: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο από το 2020

ΝΕΑ

Με ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο φέρεται πως θα ντεμπουτάρει ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος Pininfarina, ως κατασκευαστής πλέον αυτοκινήτων, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πραγματικότητα ωστόσο στο άμεσο μέλλον. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Pininfarina που ανήκει τα τελευταία χρόνια στην ινδική Mahindra έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για να αλλάξει από στουντιο σχεδιασμού σε κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσω και του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρίας Paulo Pininfarina.

Τα σενάρια για το πρώτο αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει είναι πολλά, ωστόσο αυτό που δείχνει να επικρατεί είναι το εικονιζόμενο HK GT, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης πριν από έναν περίπου μήνα.

pininfarina-hk-gt-640-3

Advertisement
Advertisement

Το HΚ GT χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες για μια συνολική απόδοση που αγγίζει τους 1.073 ίππους. Το coupe των 2+2 θέσεων φέρει τεράστιες και άκρως εντυπωσιακές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και δίνουν ταυτόχρονη πρόσβαση και στις πίσω θέσεις.

Μέχρι το 2020  που αναμένεται να παρουσιαστούν πολλές από τις εντυπωσιακές προδιαγραφές του, λογικά θα έχουν αλλάξει προς μία ακόμη καλύτερη κατεύθυνση, με τον Pininfarina να επωφελείται μέχρι τότε στον τομέα της τεχνολογικής εξέλιξης για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα και από την συμμετοχή της μητρικής Mahindra στο πρωτάθλημα Formula E. Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρόταση της ιταλικής εταιρίας θα μας κόψει την ανάσα με την σχεδίασή της, όπως έχει κάνει άλλωστε και τόσες φορές στο παρελθόν με τις δημιουργίες της.

pininfarina-hk-gt-640-2