Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της McLaren;

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της McLaren;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της McLaren;

ΝΕΑ

Η McLaren θα παρουσιάσει 15 νέα μοντέλα μέχρι το 2022. Στο πλαίσιο του σχεδίου της, η LT θα γίνει υπό-μάρκα το προσεχές διάστημα. Στη συνέχεια, υπάρχει η Senna, με την παραγωγή 500 αυτοκινήτων τα οποία έχουν πωληθεί πριν καν εξέλθουν από τη γραμμή συναρμολόγησης. Ο επόμενος νεοεισερχόμενος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το BP23 Hyper-GT, το οποίο περιορίζεται σε 106 μονάδες. 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τι θα ακολουθήσει μετά; Απ’ όσο γνωρίζουμε η 720S Spider είναι χρόνια μακριά, σύμφωνα με μια παλαιότερη δήλωση του παγκόσμιου διευθυντή επικοινωνιών Wayne Bruce, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την περιμένουμε πριν από το 2020 στην τελική της μορφή. Ένα ηλεκτρικό hypercar είναι επίσης υπό κατασκευή, αν και η McLaren δεν θα το κατασκευάσει, εκτός αν η τεχνολογία μπαταριών φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα μέχρι τότε.

Ο Βρετανός κατασκευαστής πάντως επιδιώκει τουλάχιστον το 50% των μελλοντικών προτάσεων του να βασιστεί στη συνύπαρξη βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικού μοτέρ έως το 2022. Τι γίνεται με τις πιθανότητες ενός SUV; Παρόλο που η Ferrari αποφάσισε ότι έχει έρθει η ώρα να εισέλθει σε αυτό το πεδίο (μαζί με Lamborghini, Bentley και Rolls-Royce), η McLaren δεν βλέπει όφελος πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση. Ο Tony Joseph δήλωσε στον τύπο: «Είμαστε μια εταιρεία που υπάρχει για πολύ καιρό πριν από την αυτοκινητοβιομηχανία και είμαστε μια κερδοφόρα εταιρεία, οπότε δεν υπάρχει πραγματικά ανάγκη να πάμε σε κάποιο SUV».

Advertisement
Advertisement

McLaren-plan-tsiro-530

Ο πρόεδρος της McLaren Βόρειας Αμερικής πρόσθεσε: «Θέλουμε να επικεντρωθούμε μόνο σε διθέσια σπορ αυτοκίνητα και να είμαστε γνωστοί μέσα από αυτά». Το 2017 ήταν έτος-ρεκόρ για τη McLaren, έχοντας πουλήσει 3.340 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Το κέρδος της δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο της Ferrari ή της Lamborghini, αλλά από την άλλη πλευρά, μην ξεχνάτε ότι ο όμιλος McLaren είναι μεγάλος έχοντας στο επίκεντρο – πρωτίστως – τη Formula 1.