Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot-Citroen: Παλιοί οι κινητήρες της Opel!

Ελλάδα 0:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot-Citroen: Παλιοί οι κινητήρες της Opel!

ΝΕΑ

Peugeot-Citroen: Παλιοί οι κινητήρες της Opel!

ΝΕΑ

Κρίση στο deal της Opel με την PSA Peugeot-Citroen αφού όπως αποκαλύπτει το Reuters, το γαλλικό Group θα ζητήσει πίσω τουλάχιστον τα μισά λεφτά της εξαγοράς της γερμανικής εταιρείας από την αμερικάνικη GM, μιας και οι κινητήρες της Opel είναι παλιοί και δεν θα «πιάσουν» τα νέα όρια των ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε από την PSA Peugeot-Citroen νωρίτερα μέσα στο Νοέμβριο, θα χρειαστεί τα μοντέλα της Opel να αποκτήσουν γρηγορότερα από ό,τι αρχικά είχε συμφωνηθεί νέους κινητήρες με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, για να συμμορφωθούν με τα νέα όρια ρύπων της Ε.Ε. που θα ισχύσουν από το 2020-2021.

Διαβάστε ακόμα: Πιο αυστηρά τα νέα όρια ρύπων της Ε.Ε.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Reuters οι Γάλλοι κάνουν αναφορά ακόμη και για εξαπάτηση από την πλευρά της GM, αφού όπως ισχυρίζεται πάντα η PSA, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και πριν την τελική εξαγορά του Ιουλίου οι Αμερικανοί επίτηδες παρουσίασαν χαμηλότερα CO2 και ρύπους στην PSA Peugeot-Citroen.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές Νοεμβρίου σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Γαλλικού Ομίλου κ. Carlos Tavares είχε προϊδεάσει για το τι έχει συμβεί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες η PSA ανακάλυψε ότι τελικά η Opel πήγαινε «να χτυπήσει στον τοίχο» ως προς τις εκπομπές CO2 των αυτοκίνητων της. Εξ ου και οι Γάλλοι προχώρησαν σε μια πλήρη προσαρμογή της στρατηγικής τους για τους κινητήρες και τις τεχνολογίες που θα λάβουν τα μοντέλα της Opel, ώστε να προλάβουν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει και ο Thomas Goettle, Υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης στο χώρο του Αυτοκινήτου της PA Consulting: «Αυτή τη στιγμή οι κινητήρες της Opel είναι από 5 έως 7 χρόνια πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν είχαμε άλλωστε καμία μεγάλη επένδυση της GM ειδικά για την εταιρεία στο πεδίο των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων ή στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια».

Advertisement

Μετά από όλα τα παραπάνω και σύμφωνα πάντα με το Reuters, η PSA θα διεκδικήσει νομικά από τη GM τουλάχιστον τα μισά από τα 1,3 δις. ευρώ που δαπάνησε για να αγοράσει την Opel τον Ιούλιο. Το ποσόν δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και τα 800 εκατ. ευρώ, ένα τεράστιο νούμερο για τους αμερικανούς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός, ωστόσο ήδη η GM και η PSA έχουν συζητήσει το πρόβλημα για να βρεθεί μια λύση.

New Opel Astra BiTurbo Hatchback: The Spicy One

Advertisement