Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot

Peugeot 108: Τι άλλαξε προς το καλύτερο;

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 108: Τι άλλαξε προς το καλύτερο;

Peugeot

Peugeot 108: Τι άλλαξε προς το καλύτερο;

Peugeot

Το 108 της Peugeot, ο μικρός λέων, βρυχάται εξαίσια στα στενά όρια της μεγαλούπολης, χαρίζοντας ζωντάνια, ευχέρεια χρόνου αλλά και χαμόγελα στον τυχερό οδηγό χρήστη του. Άνδρας ή γυναίκα, θα χαρεί σίγουρα αυτή τη βελτιωμένη γενιά του μικρού γαλλικού αστικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι μηχανικοί προέβησαν σε μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων στο σασί αλλά και στο υπόλοιπο αμάξωμα, προκειμένου να ενισχύσουν την ακαμψία. Οι νέες ρυθμίσεις της ανάρτησης και η εξοικονόμηση βάρους ολοκληρώνουν μια πιο μεστή πλέον εικόνα στο δρόμο. Ενώ διατηρεί την ιδανική σταθερότητα, ωστόσο, πλέον τη συνδυάζει με καλύτερα επίπεδα άνεσης, αναλογικά με ότι ισχύει στην κατηγορία πάντα.

Peugeot-108-tsiro-640Peugeot-108-back-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας, αντιδρά λιγότερο νευρικά κατά το πέρασμα από εγκάρσιες ανωμαλίες, μεταφέροντας αισθητά λιγότερους κραδασμούς στην καμπίνα επιβατών. Το 108 δείχνει μεγαλύτερη σιγουριά στην ευθεία, ενώ στις στροφές διατηρείται ουδέτερο, με την υποστροφή να εξελίσσεται ομαλά, διαχειριζόμενη εύκολα (όταν απαιτηθεί) από το ESP. Οι κλίσεις στο αμάξωμα δεν φοβίζουν και είναι απόρροια της άνεσης στην οποία έχει ρίξει το βάρος η ανάρτηση.

Peugeot-108-inter-tsiro-640

Τα φρένα, με αεριζόμενους δίσκους μπροστά και ταμπούρα πίσω, κάνουν την δουλειά τους μια χαρά, αναλογικά με τις ανάγκες σας. Η γεύση που σου μένει οδηγώντας, είναι η ιδιαίτερη ευκολία οδήγησης, τα χειριστήρια με την ανάλαφρη αντίδραση, η φιλικότητα δηλαδή μαζί με ένα πιο ασφαλές προφίλ. Το 108 είναι αρκετά ευέλικτο στην πόλη, ενώ ενίοτε μπορεί να αποδειχθεί και αρκετά ευχάριστο, κυρίως με τον σβέλτο τρόπο που γλιστράει μέσα από σημεία που τα υπόλοιπα τετράτροχα θα δυσκολευτούν αρκετά…