Περνώντας το τούνελ της Μάγχης με... ποδήλατο (vid) | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Περνώντας το τούνελ της Μάγχης με… ποδήλατο (vid)

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του τούνελ στο στενό του Ντόβερ που ενώνει τη Μεγάλη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη. Στη Jaguar σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να το γιορτάσουν

: διοργάνωσαν την πρώτη διέλευση του τούνελ της Μάγχης με ποδήλατο. Ο ποδηλάτης δεν ήταν τυχαίος, αλλά ο νικητής του Γύρου Γαλλίας το 2013.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο Chris Froome είναι μέλος της ομάδας Sky, στην οποία χορηγός είναι η Jaguar, παρέχοντας ως οχήματα υποστήριξης τα XF και XFR-S Sportbrake. Και ενώ τα αυτοκίνητα αναγκάστηκαν να «ανέβουν» στο Eurotunnel Shuttle για να περάσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη, ο 29χρονος Βρετανός (γεννήθηκε στην Κένυα) διένυσε με το ποδήλατό του την απόσταση των 50,5 km, που χωρίζει το Φόλκστοουν της Αγγλίας από το Καλέ της Γαλλίας.

Ο Froome χρησιμοποίησε το τούνελ ασφαλείας, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στις δύο χώρες. Χρειάστηκε περίπου 55 λεπτά για να ολοκληρώσει το εγχείρημά του, διατηρώντας ρυθμό προπόνησης. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε έφθασε τα 65 km/h.

Log In or Create an account