Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερα SUV επιδόσεων από την Audi

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περισσότερα SUV επιδόσεων από την Audi

ΝΕΑ

Περισσότερα SUV επιδόσεων από την Audi

ΝΕΑ

Η γερμανική φίρμα σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα των SUV μοντέλων της με εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η γκάμα «RS» θα επεκταθεί και στα SUV μοντέλα της Audi. Η είδηση προέκυψε μετά από δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του τμήματος «Audi Sport», o οποίος υποστήριξε ότι η αρχή θα γίνει με το επερχόμενο RS Q8. Αυτή τη στιγμή η φίρμα διαθέτει μόνο το RS Q3, ενώ στα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν αντίστοιχες εκδόσεις για τα μελλοντικά Q4 & Q6.

Eδώ να θυμίζουμε πως το νέο Audi Q8 αποκαλύφθηκε σε πρωτότυπη μορφή στο Ντιτρόιτ, ενόψει του λανσαρίσματος της έκδοσης παραγωγής του το 2018, που θα έρθει για να αποτελέσει το κορυφαίο crossover-coupe της εταιρείας. Ως προς τον κινητήρα του, παρότι είναι νωρίς να μιλάμε για αυτόν, αναμένεται η Audi λόγω της συνάφειας των δύο μοντέλων (ίδιο πάτωμα, μηχανικά μέρη κ.λπ.), να χρησιμοποιήσει τον 4λιτρο V8 biturbo diesel του SQ7, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, το μοτέρ αυτό έχει απόδοση 435 ίππων και ροπή 900 Nm, που επιτρέπει στο Audi SQ7 να κάνει το 0-100 Km/h σε μόλις 4,8 sec, με τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Αντίστοιχες επιδόσεις αναμένουμε και για το νέο SQ8, ωστόσο θα γνωρίζουμε περισσότερα για το νέο μοντέλο μέσα στο χρόνο και ιδίως, αφότου η Audi μας αποκαλύψει και την έκδοση παραγωγής του κορυφαίου της crossover coupe.