Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με στρατιά από ίππους η νέα Mercedes GLA

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με στρατιά από ίππους η νέα Mercedes GLA

ΝΕΑ

Με στρατιά από ίππους η νέα Mercedes GLA

ΝΕΑ

Η Mercedes μας ετοιμάζει την επόμενη γενιά της GLA. Η 2η γενιά του μικρομεσαίου crossover θα κάνει την εμφάνισή της το 2019, θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και θα διαθέτει και υβριδική έκδοση στην γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Πριν μερικές μέρες σας αποκαλύψαμε την ανανεωμένη εκδοχή της GLA, που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Όπως όλα δείχνουν, η υπάρχουσα γενιά θα παραμείνει στην αγορά έως το 2019, καθώς τότε η Mercedes έχει προγραμματίσει το λανσάρισμα της 2ης γενιάς του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης όπως μπορούμε να δούμε από την κατασκοπευτική φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη γενιά του μικρομεσαίου premium crossover αναμένεται ακόμα πιο ελκυστική σχεδιαστικά, με ακόμη καλύτερη ποιότητα, αλλά και με προσθήκη plug-in hybrid έκδοσης στην γκάμα κινητήρων της.

Η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η επόμενη γενιά της GLA, είναι η πλατφόρμα MRA που χρησιμοποιεί για τα μεσαία της μοντέλα η γερμανική εταιρεία (περιμένουμε μείωση βάρους και αύξηση των διαστάσεων). Το μοντέλο θα είναι προσθιοκίνητο στη βασική του έκδοση, όπως συμβαίνει και τώρα, και προαιρετικά θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης  4MATIC.

Advertisement
Advertisement

Στην γκάμα των κινητήρων πετρελαίου, ο βασικός είναι και πάλι ο 1,5 λίτρων με τους 109 ίππους ενώ σε εκείνους της βενζίνης ο 1,6 υπερτροφοδοτούμενος  με τους 122 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει η έκδοση AMG με τον 2λιτρο κινητήρα στην έκδοση GLA45 AMG, με την ισχύ της να ξεπερνά τους 400 ίππους. Θυμίζουμε ότι πάνω στο συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο εργάζεται ήδη το τμήμα AMG.