Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Με πάνω από 400 ίππους η νέα Mercedes-AMG A45!

Ελλάδα 1:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πάνω από 400 ίππους η νέα Mercedes-AMG A45!

Mercedes A-Class

Με πάνω από 400 ίππους η νέα Mercedes-AMG A45!

Mercedes A-Class

Η Mercedes-AMG A45 έρχεται να μπει στα ρουθούνια του Audi RS3 Sportback, ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος όπως επίσης το ερώτημα ποιο είναι ταχύτερο περιμένει απάντηση. Ο προϊστάμενος της AMG, Tobias Moers, δεν ήταν τόσο σιωπηλός για το νέο αυτοκίνητο. Οι λεπτομέρειες για τις A45 και A35 – η μικρότερη αδελφή της – δεν είναι πλέον μυστικό.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η AMG σχεδιάζει την επόμενη A45 ως νέο σημείο αναφοράς για τα hot hatch. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί της AMG αναπτύσσουν ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα ικανό να παράγει περισσότερους από 400 ίππους. Τώρα, η A45 αποδίδει 381 ίππους, και ενώ είναι αρκετοί για ένα σύγχρονο γρήγορο compact αυτοκίνητο, μάλλον δεν είναι αρκετοί για το νέο εντυπωσιακό μοντέλο. Ο κινητήρας των 381 ίππων που βρίσκεται σήμερα στην AMG είναι ήδη στη μέγιστη απόδοσή του.

Η πιο σημαντική διαφορά απ’ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα είναι η πίσω όψη. Ενώ η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης παραμένει, ο συνολικός σχεδιασμός του προφυλακτήρα είναι διαφορετικός. Οι προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες απεικονίζουν έναν πιο επιθετικό οπίσθιο προφυλακτήρα, ενώ αυτό φαίνεται σχετικά απλό. Ακόμη και με το καμουφλάζ, το αυτοκίνητο φαίνεται εξαιρετικά επιθετικό. Το χαμηλότερο ύψος είναι αρκετό για να δώσει τις αληθινές προθέσεις απόδοσης της συγκεκριμένης έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η AMG επιθυμεί το νέο σπορ αυτοκίνητο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα έχει κάποιο σοβαρό ανταγωνισμό από το Volkswagen Golf R του 2020, το οποίο φημολογείται ότι θα παράγει πάνω από 400 ίππους μέσω ενός ήπιου υβριδικού κινητήρα. Αυτός είναι ο κοινός τόπος πάνω στον οποίο η AMG θέλει να διαφημίσει τη νέα A45. Η AMG μπορεί να ξεπεράσει την απόδοση του Golf-R με το δικό της υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης το οποίο θα ήταν ακόμη πιο ισχυρό στην A45. Είναι απίθανο οι ΗΠΑ να πάρουν την AMG A45 στη μορφή hatchback. Ωστόσο, θα έχουμε την έκδοση sedan της A-Class και τις παραλλαγές απόδοσης της. Θα δούμε την επόμενη γενιά A45 πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Mercedes-amg-a45-spy-tsiro-530