Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pagani Zonda Revolucion: Ένα «τέρας» στην πίστα (vid)

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Pagani Zonda Revolucion: Ένα «τέρας» στην πίστα (vid)

ΝΕΑ

Pagani Zonda Revolucion: Ένα «τέρας» στην πίστα (vid)

ΝΕΑ

Το Zonda Revolucion αποτελεί ένα από τα πιο ακραία χειροποίητα δημιουργήματα της φίρμας από το San Cesario sul Panaro, αλλά αποτελεί και το ταχύτερο Pagani που κατασκευάστηκε ποτέ. Μάλιστα, καθώς τα πρότυπα ασφαλείας δεν του δίνουν την δυνατότητα να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους, το ιταλικό supercar επιδεικνύει τα κάλη του αποκλειστικά σε περιβάλλον πίστας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το Zonda Revolucion τιμά στο ακέραιο το χαρακτηρισμό supercar: είναι ακραίο απ’ όποια πλευρά και αν το εξετάσεις. Εμφανισιακά, δεσπόζουν τα ανθρακονήματα και η τεράστια πίσω πτέρυγα. Ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της AMG αποδίδει 800 ίππους και 74,4 kgm ροπής, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 km/h. Μη ρωτήσετε για κατανάλωση: άνετα μπορεί να ρουφήξει τη βενζίνη ταχύτερα απ’ όσο μπορεί να γεμίσει το ρεζερβουάρ η μάνικα της αντλίας. Εάν πάλι οι 800 ίπποι σας φαίνονται λίγοι σε σχέση με τις ιπποδυνάμεις της Ferrari LaFerrari, της McLaren Ρ1 και της Porsche 918 Spyder, το Revolucion ζυγίζει μόλις 1.070 kg, πράγμα που σημαίνει ότι υπερτερεί σε αναλογία κιλών ανά ίππο.

pagani-zonda-revolucion (2)-chariatis-530

Μεταξύ άλλων, το Revolucion διαθέτει κιβώτιο από μαγνήσιο, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης 12 σταδίων και DRS, ακριβώς σαν αυτό των μονοθεσίων της F1. Ο οδηγός μπορεί να αναλάβει πλήρως τον έλεγχό του ή να επιλέξει την αυτόματη λειτουργία, η οποία ρυθμίζει την κλίση της πίσω πτέρυγας με βάση μία σειρά αλγορίθμων που έχουν εξελιχθεί από τους μηχανικούς της Pagani.

Advertisement

pagani-zonda-revolucion (1)-chariatis-640

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο δημιούργησε ο γνωστός YouTuber, Marchettino, μπορείτε να δείτε το Zonda Revolucion στην πίστα της Ίμολα, και να απολαύσετε τον «άγριο» ήχο που παράγει το ατμοσφαιρικό σύνολο.

Advertisement