Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel PACE!: Αυτό είναι το μέλλον της Opel

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Opel PACE!: Αυτό είναι το μέλλον της Opel

ΝΕΑ

Opel PACE!: Αυτό είναι το μέλλον της Opel

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της Opel ανακοίνωσε σήμερα το στρατηγικό σχέδιο PACE!, το πρώτο από τη στιγμή που εξαγόρασε την Opel η PSA Peugeot-Citroen, βάση του οποίου η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε το που θα πορευτεί στο άμεσο μέλλον. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Στόχος του νέου στρατηγικού σχεδίου είναι η επιστροφή στις βασικές οικονομικές αρχές και βελτίωση της βιώσιμης ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης. Όλες οι πρωτοβουλίες του PACE! θα συμβάλλουν στην επαναφορά της Opel στα κέρδη αποφέροντας ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους 2% μέχρι το 2020 και 6% μέχρι και το 2026. Παράλληλα, όλες οι ενέργειες θα συμβάλλουν σε ένα χαμηλότερο breakeven point, το οποίο θα απαιτήσει χαμηλότερη ετήσια παραγωγή 800.000 οχημάτων (από 1.160.000 που ήταν πέρυσι).

Έχοντας πλήρη πρόσβαση σε τεχνολογίες του Groupe PSA, η Opel θα γίνει Νο.1 στην Ευρώπη στον τομέα εκπομπών CO2. Μέχρι το 2024, όλα τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα είναι ηλεκτρικά (αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά), ενώ ήδη μέχρι το 2020 η Opel θα έχει τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην αγορά, μεταξύ των οποίων το υβριδικό Grandland X και ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος της επόμενης γενιάς Corsa.

Επιπλέον των παραπάνω όλα τα νέα μοντέλα της Opel θα βασιστούν πάνω σε υπάρχουσες πλατφόρμες του Groupe PSA και έτσι το 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου SUV της εταιρείας πάνω στην πλατφόρμα EMP2 της PSA στο εργοστάσιο του Eisenach, ενώ την ίδια χρονιά θα ξεκινήσει η κατασκευή και ενός νέου μεσαίου αυτοκινήτου πάλι πάνω στην ίδια πλατφόρμα, στο εργοστάσιο της Opel στο Rüsselsheim. Μέχρι το 2024 ο αριθμός πλατφορμών που χρησιμοποιεί η Opel για τα επιβατικά οχήματα θα μειωθεί από 9 που είναι σήμερα σε 2. Εκτός από τις πλατφόρμες, όλα τα επόμενα Opel θα έχουν κινητήρες και κιβώτια της PSA.

Advertisement
Advertisement

Βασικό μέρος του σχεδίου επίσης είναι η είσοδος της Opel σε περισσότερες από 20 νέες αγορές εξαγωγών μέχρι το 2022. Πέραν αυτού, η Opel θα διερευνήσει μεσοπρόθεσμες, επικερδείς ευκαιρίες εξαγωγών σε χώρες ανά τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV), η Opel θα λανσάρει νέα μοντέλα και θα εισέλθει σε νέες αγορές με σαφή στόχο την αύξηση των LCV πωλήσεών της μέχρι 25% έως το 2020 σε σχέση με το 2017.

Στόχος του νέου σχεδίου της Opel είναι να διατηρηθούν όλα τα εργοστάσια της εταιρείας και να αποφευχθούν αναγκαστικές απολύσεις προσωπικού. Εξ ου και όλα τα οχήματα της Opel θα εξελίσσονται στο Rüsselsheim, που θα μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο εξειδίκευσης για όλο το Groupe PSA. Οι πρώτοι τομείς εξειδίκευσης έχουν ήδη αναγνωριστεί, π.χ. κυψέλες καυσίμου, ορισμένες τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης και εξέλιξη συστημάτων υποστήριξης οδηγού.