Όλες οι λεπτομέρειες για το hypecar της Mercedes-AMG | NewsAuto.gr
Mercedes ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΝΕΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για το hypecar της Mercedes-AMG

Μπορεί ακόμα η Mercedes-AMG να μη μας έχει αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο hypercar της, όμως όσο περνάει ο καιρός μας επιβεβαιώνει όλο και περισσότερα στοιχεία για αυτό!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Αυτή τη φορά διά στόματος Tobias Moers, του ισχυρού δηλαδή άνδρα της AMG που μίλησε στο Top Gear. Τι μας είπε; Επιβεβαίωσε πως το κόστος απόκτησής του θα είναι λίγο κάτω από τα τρία εκατομμύρια δολάρια. Επίσης πως θα παραχθεί σε μόλις 275 κομμάτια.

Η αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ενώ στους δρόμους θα το δούμε το 2019!

Προς το παρόν τιτλοφορείται «Project One» αλλά το πιθανότερο, είναι να «βαφτιστεί» αργότερα, όπως συνέβη με τη Βαλκυρία των Aston Martin-Red Bull που ουσιαστικά αποτελεί και το αντίπαλο δέος.

Θα κουβαλάει τεχνολογία από τη Formula 1 και κυρίως, υβριδική μηχανή παρόμοια με εκείνη των μονοθεσίων της Mercedes. Δηλαδή έναν V6 Turbo χωρητικότητας 1.6 lt που θα συνεργάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες – έναν για κάθε τροχό. Η συνολική ιπποδύναμη εκτιμάται πως θα ξεπερνά τα 1000 άλογα!

Log In or Create an account