Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγούμε το νέο Volkswagen Touareg

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε το νέο Volkswagen Touareg

ΝΕΑ

Οδηγούμε το νέο Volkswagen Touareg

ΝΕΑ

Το motto «Στο τέλος του δρόμου: η κορυφή» επέλεξε η Volkswagen για το λανσάρισμα του νέας γενιάς Touareg.Πεδίο δοκιμών η ευρύτερη περιοχή του Σάλτσμπουργκ, αλλά και τα πανέμορφα τοπία των αυστριακών Άλπεων.

Advertisement
Advertisement

 

Αποστολή στην Αυστρία: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΑΤΗΣ

Advertisement
Advertisement

Το Touareg μπαίνει στην 3η γενιά του, η οποία υπόσχεται περισσότερη πρακτικότητα και ευρυχωρία, κινητήρες με μεγαλύτερη ισχύ, αλλά και μια σειρά προηγμένων εφαρμογών που, σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, το καθιστούν το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

DB2018AU00382_large-chariatis-530

Το πρώτο πράγμα που λαμβάνουμε ως σημείο αναφοράς, είναι η ευέλικτη πλατφόρμα MLB EVO, που ήδη μοιράζεται με τα υπόλοιπα πολυτελή SUV του Γκρουπ όπως τα Audi Q7, Porsche Cayenne και Lamborghini Urus.Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης πλατφόρμας δεν είναι άλλα από την μείωση του βάρους κατά 106 kg, χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, αλλά και η αύξηση του χώρου επιβατών και αποσκευών.

Advertisement

USO_8941a-chariatis-640 c

Εκτός των παραπάνω το γερμανικό SUV διαθέτει, προαιρετικά, αερανάρτηση, η οποία ρυθμίζεται, ανάλογα με τις επιλογές του οδηγού, μεταβάλλοντας το ύψος από το έδαφος από -25 mm (όταν κινείται με ταχύτητες πάνω από τα 120 km/h) μέχρι και +70 mm, στην επιλογή «Special Off-road». Επίσης, διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές, σύστημα τετραδιεύθυνσης και βέβαια την τετρακίνηση 4Motion με πέντε στάνταρ επιλογές (Eco, Comfort, Normal, Sport και Individual). Μπαίνοντας στο εσωτερικό, αυτό που κλέβει την παράσταση είναι η ενιαία ψηφιακή κονσόλα, Innovision Cockpit, που συνδυάζει την οθόνη 12 ιντσών του πίνακα οργάνων με την 15 ιντσών κεντρική οθόνη αφής.  Πλέον είναι αισθητή η απουσία των διάφορων μπουτόν, ενώ  η χρήση της είναι απλή, καθώς μοιράζεται το ίδιο σχεδόν περιβάλλον με μία ταμπλέτα.

Advertisement

IBA_Cockpit_Nacht_gr-chariatis-640 b

Στην πρώτη μας επαφή με το νέο Touareg είχαμε να επιλέξουμε μονάχα έναν κινητήρα, τον V6 diesel των 3,0 λίτρων και 286 ίππων , τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται  η ασθενέστερη έκδοση με τους 231 ίππους. Αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν η άνευ κριτικής ποιότητα κύλισης, η εξαιρετική οδική συμπεριφορά, ακόμα και υπό συνεχή βροχή και βέβαια ο αέρας πολυτέλειας που προσφέρει η καμπίνα. Στη χώρα μας, το νέο VW Touareg αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη Ιουνίου, με την τιμή του να κυμαίνεται κοντά στα 85.000 €.

IBA_8775-chariatis-640 a

Advertisement