Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όχι της BMW σε αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι ή πεντάλ

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όχι της BMW σε αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι ή πεντάλ

ΝΕΑ

Όχι της BMW σε αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι ή πεντάλ

ΝΕΑ

Παρά την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, που πλέον εφαρμόζεται σε πολλά μοντέλα, η BMW δηλώνει πιστή στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα των μοντέλων της, με αποτέλεσμα την ύπαρξη για αρκετά ακόμα χρόνια του τιμονιού και πεντάλ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας  σε αμερικάνικη ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο εκπρόσωπος της BMW για την Εταιρική Επικοινωνία, Wieland Bruch, δήλωσε ότι τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας από το Μόναχο θα παραμείνουν ως αμιγώς οδηγοκεντρικά.

BMW-Autonomous-Steering-Wheel-Pedals-3-chariatis-530

«Το κλειδί μας για την επιτυχία στο μέλλον είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε μοντέλα που θα χαρίζουν έντονα συναισθήματα στον οδηγό. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι ακόμα και στην περίπτωση που ένα μοντέλο της BMW θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση, θα συνεχίσει ο οδηγός του να έχει τον έλεγχό του μέσω του τιμονιού». Και επιβεβαίωσε: «Προς το παρόν δεν έχουμε υπό εξέλιξη κανένα μοντέλο χωρίς πεντάλ και τιμόνι».

Advertisement

BMW-Autonomous-Steering-Wheel-Pedals-2-chariatis-640

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο υπεύθυνος Προϊοντικής Επικοινωνίας της BMW, Eckhard Wannieck, έδωσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του τολμηρής σχεδίασης πρωτότυπου Vision Next 100 Concept, που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια. «Το βασικό μήνυμα αυτού του μοντέλου ήταν ότι παρά την ύπαρξη αυτόνομης οδήγησης, διαθέτει τιμόνι, βοηθώντας τον οδηγό να έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης». Όχι όλες οι εταιρείες μοιράζονται την παραπάνω  δέσμευση της BMW. Η Volkswagen, για παράδειγμα, παρουσίασε πρόσφατα το πρωτότυπο I.D. Vizzion από το οποίο λείπουν το τιμόνι και τα πεντάλ.

Advertisement