Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Trump δείχνει στον Kim την προεδρική λιμουζίνα (video)

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Trump δείχνει στον Kim την προεδρική λιμουζίνα (video)

ΝΕΑ

Ο Trump δείχνει στον Kim την προεδρική λιμουζίνα (video)

ΝΕΑ

Γνωστή ως «Το Τέρας» (The Beast), η προεδρική λιμουζίνα του Donald Trump είναι σίγουρα ένα φρούριο σε ρόδες για το οποίο ο αμερικανός Πρόεδρος είναι ιδιαίτερα υπερήφανος, εξ ου και δεν έχασε την ευκαιρία να το δείξει στον γνωστό λάτρη των αυτοκινήτων Kim Jong Un κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο Trump οδηγεί τον Kim προς τη λιμουζίνα και μάλιστα, του ανοίγει και την πόρτα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να μπορέσει να ρίξει μια ματιά, σε μια κίνηση που πάντως παραξένεψε πολλούς στις Η.Π.Α., αφού οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είναι πολύ «ευαίσθητες» σε τέτοια θέματα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο «Τέρας», πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί από την Cadillac ειδικά για τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και φέρει την επίσημη ονομασία «Cadillac One». Υπάρχουν 12 ολόιδια αυτοκίνητα που συνοδεύουν τον Trump στις επισκέψεις του ανά τον πλανήτη.

Τα στοιχεία της προεδρικής λιμουζίνας είναι αν μη τι άλλο άκρως εντυπωσιακά και σίγουρα έχουμε να κάνουμε με το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται πλαϊνές πόρτες που έχουν πάχος 20,3 εκατοστών με βάρος αντίστοιχο της εξωτερικής πόρτας ενός Boeing 757, οι οποίες σφραγίζουν στο 100% το εσωτερικό για προστασία σε επίθεση με χημικά. Στο εσωτερικής της διαθέτει για τον Trump και τους οικείους του ειδική παροχή οξυγόνου, κουμπί πανικού, καθώς και δορυφορικό τηλέφωνο σε απευθείας σύνδεση με το Πεντάγωνο.

Στο πίσω μέρος συναντούμε εγκατεστημένο αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, καθώς και ειδικούς εκτοξευτήρες δακρυγόνων και καπνού. Οι τροχοί είναι ενισχυμένοι με Κέβλαρ και ειδικό ατσάλι, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί ακόμη και όταν τα ελαστικά έχουν καταστραφεί. Η θωράκιση είναι η υψηλότερη δυνατή, αφού το αμάξωμα έχει ενισχυθεί περιμετρικά με ατσάλι, αλουμίνιο, τιτάνιο και ειδικά κεραμικά, ενώ αντίστοιχη βαριά θωράκιση έχει και το σασί, το οποίο μπορεί να αντέξει ακόμη και βομβιστική επίθεση.

trump the beast 640

Advertisement

Αντίστοιχη θωράκιση φέρουν και όλα τα τζάμια (συνδυασμός γυαλιού και πολυκαρμπονικών φύλλων), τα οποία βεβαίως δεν ανοίγουν (μόνο του οδηγού μπορεί να ανοίξει κατά 7,5 εκατοστά).

Εκτοξευτήρες δακρυγόνων και καπνού υπάρχουν και στο εμπρόσθιο τμήμα, οι οποίοι συμπληρώνονται και από εκτοξευτήρες χειροβομβίδων. Στο εσωτερικό υπάρχουν επιπλέον θήκες με όπλα και εκτοξευτήρες δακρυγόνων, καθώς και μπουκάλες αίματος ίδιας ομάδας με αυτή του Προέδρου για παν ενδεχόμενο.

Advertisement

Συνολικά, υπολογίζεται ότι το βάρος του «Cadillac One» με όλη τη θωράκιση αγγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ τους 7,3 τόνους.

Από την άλλη πλευρά, ο Kim Jong Un φαίνεται ότι είναι λάτρης των αυτοκινήτων και μάλιστα, όχι των εγχώριων της Βόρειας Κορέας, αλλά αυτών της Mercedes, οι οποίες δεν επιτρέπεται κατά τα άλλα να πωλούνται στην εγχώρια αγορά! Πρόσφατα ο Kim απέκτησε μια νέα Mercedes-AMG GT S, καθώς και δύο θωρακισμένες Mercedes S600 Pullman, αυξάνοντας το στόλο των τετράτροχων οχημάτων του. –ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ποιο είναι το αγαπημένο θωρακισμένο αυτοκίνητο του Kim Jong-un;

Σε κάθε περίπτωση, μετά την συνάντησή του με το Cadillac One, δεν αποκλείεται ο Kim να ζητήσει από την Cadillac να φτιάξει το δικό του νέο «Τέρας», ιδίως από τη στιγμή που πλέον φαίνεται ότι υπάρχει φως στη συνεργασία Βόρειας Κορέας και Η.Π.Α….

Advertisement