Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της SEAT ανοίγει τα “χαρτιά” του

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πρόεδρος της SEAT ανοίγει τα “χαρτιά” του

ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της SEAT ανοίγει τα “χαρτιά” του

ΝΕΑ

Από τις τρεις μεγάλες μελλοντικές τάσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας (ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα), η SEAT έχει δεσμευτεί στη συνδεσιμότητα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις σχετικές προκλήσεις τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η SEAT θέλει να γίνει ο πρωτοπόρος στη συνδεσιμότητα στα οχήματα και για να επιτευχθεί αυτό προωθεί τη δημιουργία ενός ψηφιακού οικοσυστήματος ώστε να προσαρμόσει και να ενισχύσει την εμπειρία του χρήστη. «Στόχος της SEAT είναι να σημειώσει πρόοδο και να γίνει ο ηγέτης σε τεχνολογίες που μας επιτρέπουν εμπειρίες εύχρηστες, συνδεδεμένες και προσαρμοσμένες. Τεχνολογίες, όπως αυτές που παρουσιάζονται σήμερα, θα συμπεριλαμβάνονται στα μοντέλα μας αρχίζοντας από το 2018-2019», ανακοίνωσε ο Luca de Meo.

 Μεταξύ των καινοτομιών περιλαμβάνεται και μία εκτεταμένη έννοια της έξυπνης πλοήγησης, η οποία προβλέπει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. «Ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 2,5 χρόνια της ζωής μας στο τιμόνι και κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής στη Βαρκελώνη, ο χρόνος οδήγησης μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 50%. Η πλοήγηση που προβλέπει την κίνηση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος  αλλά τα υπάρχοντα συστήματα πλοήγησης δεν το ξέρουν ακόμα αυτό», δήλωσε ο Luca De Meo.

Advertisement
Advertisement

Τα συστήματα πλοήγησης πάνω στα οποία εργάζεται η εταιρεία θα δίνουν δεδομένα κυκλοφοριακής κίνησης σε πραγματικό χρόνο αναφορικά με παράγοντες όπως το ωράριο των σχολείων, μεγάλες εκδηλώσεις ή καιρικές συνθήκες.

«Μέχρι οι λειτουργίες αυτές να γίνουν πραγματικότητα, λανσάρουμε το SEAT Dongle, που θα βρίσκεται στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε ο Luca de Meo. Το Dongle είναι μία συσκευή που επιτρέπει σε οχήματα που δεν είναι προσαρμοσμένα στην ψηφιακή τεχνολογία, όπως αυτά που πωλούνταν στο παρελθόν, να έχουν πρόσβαση σε τελευταίας γενιάς υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Χάρη στη σύνδεση OBD (θύρα On Board Diagnosis), το Dongle εξάγει με ασφάλεια δεδομένα από το αυτοκίνητο και τα στέλνει στο Smartphone ώστε να γίνει η σύνδεση με το όχημα μέσω ενός app.