Ο όμιλος Renault-Nissan επέλεξε τη Microsoft | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Ο όμιλος Renault-Nissan επέλεξε τη Microsoft

Η Microsoft μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και έχει έτοιμο το λογισμικό για τα αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας με ένα νέο σύνολο προγραμμάτων και υπηρεσιών σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με τους αντιπάλους της όπως είναι η Google και η Apple.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η συμμαχία RenaultNissan υπέγραψε συμφωνία τον Σεπτέμβριο με τη Microsoft, προκειμένου η τελευταία να εργαστεί εντατικά επάνω στην τεχνολογία των αυτοκινήτων.

Οι δυο εταιρείες του ομίλου, θα αποτελέσουν τον πρώτο πελάτη της συγκεκριμένης πλατφόρμας της Microsoft που αφορά στη συνδεσιμότητα των οχημάτων, η οποία παρέχει στις αυτοκινητοβιομηχανίες μια σειρά από υπηρεσίες βασισμένες στα προγράμματα Azure.

Το σύστημα θα συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες με σκοπό να βοηθήσει τις εταιρίες να οικοδομήσουν υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τις πληροφορίες μαζί με άλλα προϊόντα της Microsoft, όπως είναι τα Cortana, Office και Skype.

Περισσότερα από 10 νέα μοντέλα με αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης τόσο της Renault όσο και της Nissan από το 2020 και έπειτα, θα χρησιμοποιούν απαραιτήτως την τεχνολογία της Microsoft.

Log In or Create an account