Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο νέος αντίπαλος της Tesla έρχεται από την Κίνα

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο νέος αντίπαλος της Tesla έρχεται από την Κίνα

ΝΕΑ

Ο νέος αντίπαλος της Tesla έρχεται από την Κίνα

ΝΕΑ

Το όνομα της είναι Xpeng Motors (ή Xiaopeng Motors) και με την στήριξη επενδυτών με πολύ γεμάτα πορτοφόλια, σκοπεύει να εξελιχθεί σε παγκόσμιο παίκτη σε ότι αφορά στη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων. Αρχής γενομένης από το G3 που είδαμε τον περασμένο Ιανουάριο στην έκθεση CES.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αν τότε δεν είχαν γνωστοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη νέα κινεζική δύναμη, δημοσίευμα του AutoNews έρχεται να δώσει μία σαφή τάξη μεγέθους.

Η Xpeng έχει την οικονομική στήριξη κολοσσών όπως η Alibaba και Foxconn και σκοπεύει να έχει μαζέψει ένα ποσό της τάξης των 2.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να… ανθίσει!

Advertisement
Advertisement

Το όραμα του ιδρυτή της, He Xiaopeng, είναι να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Tesla Motors του Elon Musk. Άλλωστε δεδομένων των προβλημάτων με την ατμοσφαιρική μόλυνση στην Κίνα, η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα είναι τεράστια.

Εύλογα λοιπόν στρέφεται εκεί, με την Alibaba εκτός από οικονομική στήριξη, να παρέχει και τεχνολογικές λύσεις για τα μοντέλα της.

Το G3, το εντυπωσιακό SUV που η Xpeng έδειξε στην σπουδαιότερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2018 και εκτός από την καλαίσθητη εμφάνιση, διαθέτει πληθώρα προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Advertisement

Xpeng-G3-b640short